Teksas merkezli modifikasyon firması Hennessey yeni bir tasarıma imza atmış durumda. Zaten sınıfının önde gelen öküzlerinden olan Ford Raptor’u öyle bir moda sokmuşlar ki; Titanik’in akıbetini bilmesem bu aracı tanrı bile durduramaz diyecem.

Hennessey VelociRaptor 600 adıyla yeni görüntüsüne kavuşacak olan araç 605 beygir gücünde. 96 km/s hıza sadece 4.2 saniyede ulaşıyor. 400 metre mesafeye vardığında ise sadece 12.9 saniye geçmiş oluyor.

10 kollu şık bir tasarıma sahip 20 inç’lik jantlara 35 inç’lik Toyo marka hayvani arazi lastikleri takılmış. Güçlü motoru güçlü lastikle desteklemezsek eğer malumunuz motor gücü bir anlam ifade etmiyor.

Araç Teksas’ta olunca tabi ne kadar yaktığından falan bahsedilmemiş özelliklerinde. Zaten o tüketim değerleri diğer araçlarda da “fakirler için not” manasında yazılıyor.

Bu yıl içerisinde sadece 100 adet üretileceği duyurulan Hennessey VelociRaptor 600 hayallerimizdeki araçlarından biri olarak kalmaya devam edecek. İlave bilgi almak için tıklayınız. Fotoğraflara bakmadan geçmeyin.