Ve işte karşınızda, her türlü arazide sürüş heyecanı sunmak için tasarlanmış, V10 motorlu ve dört tekerlekten çekişli ilk Lamborghini! Türünün ilk örneği olan Lamborghini Huracan Sterrato, sürüş keyfinde yeni bir sınırı zorluyor. Asfalt bittiğinde korkusuz bir şekilde yoldan çıkarak sınırlarını zorlamak için üretilmiş olan bu süper spor otomobile, benzersiz Strada ve Spor kalibrasyonları, Ralli modu ve LDVI (Lamborghini Entegre Araç Dinamiği) sisteminin özelleştirilmiş bir versiyonunun eklenmesiyle inanılmaz bir toz canavarı ortaya çıkmış.

Süper spor otomobil konseptine tamamen yeni bir bakış ve yeniliğin en ileri noktasını örnekleyen bir sanat eseri olan bu off-road canavarı, 8.000 devirde 610 beygir güç ve 565 Nm tork üretebiliyor. Doğal emişli, 5.2 litrelik bir V10 ile çalışan Lamborghini Huracan Sterrato, sadece 3,4 saniye 0'dan 100 km/s hıza çıkabiliyor ve 260 km/s azami hıza sahip. Yedi ileri çift kavramalı otomatik şanzımana ve mekanik kilitli arka diferansiyele sahip olduğunu da söylemeden geçmeyelim.

Sayabileceğimiz diğer ayrıntılar arasında; daha yüksek yerden yükseklik, alüminyum alt gövde plakası, güçlendirilmiş eşik ve çamurluklar, aracın tepesine konumlandırılmış bir hava girişi ve Bridgestone Dueler arazi lastikleriyle 19 inç jantlar yer alıyor. Şubat 2023'ten itibaren sınırlı sayıda (yalnızca 1499 adet) üretilecek olan Lamborghini Huracan Sterrato hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın. Aşağıdaki videoyu mutlaka izleyin. Mutlaka!