Davinci DC100 elektrikli motosikleti, sıkı durun, tam 850Nm tork üretebilen bir elektrik motoruna sahip! Yüksek performanslı bu elektrikli motosiklet bununla da kalmayıp tam 400 km menzil sunuyor. Davinci DC100'ün, yüzde 85 pil kapasitesine ulaşmak için 15 dakikalık, tam dolu bir batarya için ise sadece 30 dakikalık bir şarj süresine ihtiyaç duyacağı iddia ediliyor.

DC100, sürücü güvenliğini en üst düzeye çıkarmayı amaçlayan çok sayıda sensör barındırması nedeniyle Davinci tarafından "iki tekerlekli bir robot" olarak tanımlanıyor. DC100'ün; çevre bilgisi, motosikletin hareketinin durumu, yolların durumu, akünün ve motorun sıcaklığı, yana yatma açısı, çekiş kontrolü, ABS ve ABS ile ilgili veriler ile  diğer faktörleri izlemek için 1000'den fazla bilgisayar çipine ve 200 kadar sensöre sahip olduğunu belirtiyorlar.

Davinci'nin yaptığı açıklamalara bakılırsa, DC100 modelleri, motosikletin yönü hakkında bilgi sağlamak için altı eksenli bir EMU'ya sahip olacak. Böylece Elektrikli Hidrolik Direksiyonun da yardımıyla gelecekte kendilerini dengeleyebilecek hale gelebilecekler. Bu iddianın gerçekleşmesi durumunda, motosiklet sürücünün belirlediği önceden tanımlanmış bir varış noktasına kendisini sürebilecek. Yazılım güncellemelerinin kablosuz olarak doğrudan motosiklete indirilebilir oluşu da gerçekten harika bir haber. Aşağıdaki videoyu izlemeden geçmeyin, Davinci DC100 elektrikli motosikleti hakkında daha fazla bilgi almak istiyorsanız da buraya tıklayın.