Dünyanın yedi harikasından biri olan Büyük Giza Piramidi, yüzyıllardır antik tarihin esrarengiz bir kalıntısı olarak hizmet etti. LEGO, bu devasa yapıyı biraz küçülterek odanıza veya ofisinize koyabilmeniz için hayranlık uyandıran Architecture koleksiyonuna Lego Architecture Great Pyramid of Giza modelini ekledi.

Yeni sürüm 1476 parçadan oluşuyor ve Danimarkalı oyuncak üreticisinden beklediğimiz tüm detayları içeriyor. Bir işçi köyü, Nil Nehri'nin bir kısmı ile vurgulanan çevre peyzajının yanı sıra ek bir çift piramit ve mezarlık tapınağı ile gerçeğe yakın ayrıntılar çok iyi tasarlanmış.

Piramidin dış kabuğu kaldırarak kesitini ortaya çıkarttığınızda karşınıza ayrıntılı bir iç mekan geliyor. Kabuğun altında, büyük tüneller, Kral ve Kraliçe'nin Odaları ve ikincisi muhtemelen gerçek piramitleri inşa ederken kullanılmış olan benzersiz bir taş hareket sistemi keşfedeceksiniz. Lego Architecture Great Pyramid of Giza, 4.000 yıl önce en parlak döneminde göründüğü gibi Büyük Giza Piramidini çok iyi yansıtıyor ve bir zamanlar dışını kaplayan parıldayan beyaz kireçtaşı tabakalarını da taklit ediyor.

Piramitlerin inşa süreciyle ilgili duyduğunuz bütün komplo teorilerini bir kenara koyun ve kendinize ait bir piramit inşa kiti ile meseleyi kendi elinizle çözün. Lego Architecture Great Pyramid of Giza kitinin 1 Ağustos'ta 130 $ karşılığında piyasaya sürülmesi planlanıyor. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.