Land Rover'ın Range Rover Sport modeli, piyasaya çıktığı 2005 yılından bu yana, markanın amiral gemisi modeline daha sportif bir yaklaşım sergileyen harika bir seçenek oldu. 2013'teki ikinci nesille birlikte, SUV'nin kötü şöhretini yeni bir düzeye taşıyan yeni bir hibrit motor geldi. Gen-2 Sports, geçen yılki 2022 modeliyle sona erdi, ancak Land Rover'ın elinde şimdi yepyeni bir şey var.

Range Rover Sport serisinin üçüncü neslini tanıtan Land Rover, 2023 modelini, daha uzun dingil mesafesi ile birlikte gergin bir dış görünüm ve arkada kesintisiz bir arka lamba grafiğine sahip yeni bir indirgeyici tasarım dili ile donattı. Aracın iç kısmı, kokpit benzeri kabin koltukları ve merkezde yüksek çözünürlüklü 13 inç dokunmatik ekrana sahip geniş bir gösterge paneli ile modernist bir yaklaşımı yansıtıyor. Bu yeni nasil Range Rover Sport modellerinin, yarı hibrit SE ve SE Dynamic, plug-in hibrit Autobiography ve fosil yakıt ile çalışan First Edition dahil olmak üzere toplam dört donanım seviyesi ile sunulacağı belirtildi.

V8 twin-turbo 4.4L hacimli motoru ile 532hp üreten First Edition'ın performansı gerçekten dikkate değer. Hafif hibrit seçenekler, 355hp veya 395hp güç ve 6 saniyenin altında 0 ila 100 hızlanma ile geliyor. Plug-in Autobiography'ye gelirsek, yalnızca elektrikle 77 km menzil ve toplamda 434hp güç sunduğunu görüyoruz.

Tüm bunlar, gelecek yıl piyasaya çıkacak olan SUV'nin tamamen elektrikli versiyonunun heyecan verici duyurusu ile birlikte gelecek. 2023 Range Rover Sport modelinizi şimdi 83.000 $'dan başlayan seçeneklerle Land Rover web sitesinde yapılandırabilirsiniz.