Merkezi sanayi şehri Smethwick'in dışında bulunan Overland-E, Volkswagen Beetle'ın şasisini ve yürüyen aksamını kullanarak şirketin MK1 olarak adlandırdığı bir model yelpazesinde arazi araçları üreterek iş hayatına başlayan acemi bir İngiliz otomotiv firmasıdır. Yaklaşık bir yıl önce Mart 2020'de kurulmuş olmasına rağmen, butik üretici şimdi Overland-E Gen2 olarak bilinen, belirgin şekilde daha gelişmiş ikinci bir modelin tanıtımını yaptı.

Overland-E'nin ilk yapısı olan MK1, klasik bir Volkswagen Beetle tabanlı kumul arabasıydı. Yeni geliştirdikleri Gen2 araçlarıyla ise oldukça hırslandıklarını görebiliyoruz. Tamamen elektrikli olarak üretilen bu araç, bir şehir otomobilinden bekleyeceğiniz konforun çok daha fazlasına sahip Urban ve kapıları olmayan ve su geçirmez bir iç mekan, bir vinç ve hem yanlarda hem de çatıda depolama çözümleri gibi arazi özelliklerine sahip Explorer olmak üzere iki versiyonda sunulacak. Her iki modelin de yaklaşık 1200 km menzile sahip olması bekleniyor.

Fiyatlandırma ve tam bir özellik listesi henüz açıklanmasa da Overland-E, Gen2'nin 2023 yazında üretime girmesinin planlandığını ve ABD ve İngiltere pazarlarında satışa sunulacağını duyurdu. Şirketin mevcut pazarlama stratejisine dayanarak, Gen2'nin çok çeşitli özelleştirilebilir ve yapılandırılabilir seçeneklerle sunulacağını tahmin etmek zor değil. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.