2019'un ortalarında Triumph Motorcycles, son teknoloji ürünü bir elektrikli motosikleti pazara sunmak için uzun soluklu bir projeye başladığını açıklamıştı. “TE-1” olarak bilinen iki tekerlekli bu elektrikli araç, geçen yılın Mart ayında çizimlerle görücüye çıktı, ancak Hinckley firması şimdi bu iddialı projenin üçüncü aşamasını tamamladığını ve çalışan bir prototipin örtüsünü kaldırdığını duyurdu. 

Yakın zaman içerisinde canlı testlerine başlayacak olan TE-1, İngiliz bisiklet markasının popüler Street ve Speed ​​Triple modellerini temel alıyor. Ancak bu naked modellerin tasarım dili korunurken, sıralı üçlü motorlarının son teknoloji bir EV güç aktarma organı ile değiştirildiğini görüyoruz. TE-1 ile ilgili çalışmalar, Integral Powertrain Ltd., Williams Advanced Engineering ve Warwick Üniversitesi'ndeki WMG arasında devam eden muazzam bir işbirliği ile devam ediyor.

Özel bir şasi ve alt şasi etrafında inşa edilen prototip TE-1, prototip Öhlins RSU süspansiyonu, Brembo M50 monoblok kaliperler, karbon fiberden hazırlanmış yan kapaklar, WAE tarafından geliştirilen bir karbon batarya muhafazası ve Triumph'un kendi tescilli motosiklet kontrol yazılımı ile donatılmış. Bir Gates Karbon kayış tahrikiyle yere güç gönderen prototipin kalbindeki güç aktarma sistemi, ölçeklenebilir bir entegre invertörün yanı sıra silisyum karbür anahtarlama teknolojisini ve gelişmiş bir entegre soğutma sistemini bir araya getiren birleşik bir motora sahip.

TE-1 projesinin dördüncü aşaması, gaz kelebeği kalibrasyonu, güç aktarma sisteminin haritalanması, termal optimizasyonu, sürüş modu geliştirme, menzil ve batarya tüketim değerlendirmesi dahil olmak üzere bir dizi yol testinden oluşacak. Bu testlerden sonra, yol tutuş, hızlanma ve çekiş kontrolü gibi sürücü destek sistemlerine odaklanacak olan yeni testler gerçekleştirilecek. Triumph'un TE-1'i piyasaya sürmesinin an meselesi olduğunu düşünmemize rağmen, fiyat veya bulunabilirlik konusunda henüz herhangi bir haber yok. Bu futurist elektrikli motosiklet hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.