Alfa Romeo'nun SUV kataloğu çok geniş olmasa da Stelvio, İtalyan markanın gücünden yararlanmak isteyen herkes için aile dostu bir favori olarak hizmet ediyor. Alfa, kabaca iki yıllık bir beklentinin ardından nihayet SUV portföyünü, üreticinin ilk plug-in hibrit güç aktarma organı seçeneği sunan Tonale SUV'sini tanıtarak genişletti.

Tonale, bir dizi donanım seçeneği ile bir kaç farklı hibrit güç aktarma seçeneği sunacak. Bunlardan en güçlü ve en ilginç olanı kesinlikle Q4 plug-in hibrit teklifi. PHEV (Plug-in Hybrid Electric Vehicle) Tonale'in, Q4 modeli, dört tekerlekten çekiş ile donatılmış ve sınıfının en iyisi diyebileceğimiz seviyede, sadece elektrikle 80 km (~ 50 mil) menzil sunuyor. Ön tekerleklere güç sağlayan 1.3L MultiAir turbo benzinli motor ile arkaya güç sağlayan 15.5kWh batarya birleştirilerek etkileyici 275 beygir güce erişilmiş.

Tonale'nin içi de benzer şekilde yüksek teknolojiye sahip. Hem 12,3 inç tam dijital ekrana hem de 10,25 inç dokunmatik ekrana sahip "Teleskopik" bir gösterge paneli bulunuyor. Kullanıcılar, Alfa Connect Services aracılığı ile kablosuz güncellemelere erişebilecekken, aynı zamanda Amazon Alexa ses entegrasyonuna da standart olarak sahip olacaklar. 

Alfa, Tonale'nin, NFT dijital sertifikası ile donatılmış, araç verilerini değiştirilemez token olarak kaydeden ve araç tarihinin sağlam bir dijital kaydı olarak işlev gören piyasadaki ilk otomobil olduğunu iddia ediyor. Oldukça şık bir görünüme sahip olan Tonale, lüks markanın tasarım dili ile şanlı yarış mirasına bağlı kaldığını ortaya koyuyor.

Tonale'nin 2023'ün başlangıcına kadar piyasaya çıkmayacağını düşünürsek, Alfa Romeo tutkunlarının daha uzun bir süre beklemesi gerekek. Henüz resmi olarak açıklanmış herhangi bir resmi fiyatlandırma bilgisi bulunmayan Alfa Romeo Tonale SUV'nin yollara çıkmasını dört gözle bekliyoruz doğrusu. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.