Akira Nakai tartışmasız olarak gezegendeki en üretken Porsche tunerlerinden biri ve 1997'de Japonya'nın Chiba-Ken kentinde RAUH-Welt BEGRIFF'i (veya RWB - "Rough World Concept") kurmasıyla ünlüdür. Ultra sert geniş gövdeli kitleriyle karakterize edilen RWB'nin çarpıcı biçimde değiştirilmiş 911 modelleri, Şanghay merkezli konsept sanatçısı James Qiu'nun en son dijital tasarımına da ilham verdi.

“RWB964” olarak adlandırılan bu çalışma, 80'lerin sonu, 90'ların başı Porsche Turbo 964'e dayanıyor. 911 ile RAUH-Welt BEGRIFF'in fütüristik ve Cyberpunk'tan ilham alan bir görünüme sahip imzası ile birleştirilerek, agresif bir görsel tema olarak Qiu tarafından tamamen elden geçirilmiş. 

Unreal Engine kullanılarak oluşturulan RWB964, RWB'nin imzası niteliğindeki sportif cıvatalı çamurlukların yanı sıra, Lexan yarış pencereleri, Good Year Eagle derin çanak yarış tekerlekleri, speedster tarzı aynalar, tam dahili roll-cage, bir çift ön çamurluğa monte LED spot ile desteklenen bir LED far düzenlemesi ve kaput, ön ayırıcı, arka kanat ve yan etekler için karbon fiber yapı barındırıyor. 

Bu tasarımı ultra-benzersiz hale getiren detaylar arasında; yatay olarak monte edilmiş süspansiyon düzeni, kırmızı LED şerit aydınlatma, 964'ün özel çift turboşarj kurulumunu taşıyan Le Mans tarzı tampona sahip olan arka kısım, egzoz çıkışları ve diğer iyi düşünülmüş tesisatlar sayılabilir. 964'ün açıkta kalan karbon dokusu ile tamamlanan mat siyah ve beyaz teması ise adeta pastanın üzerindeki vişne olmuş.

İster araba ister motosiklet tasarlıyor olsun, James Qiu'nin çalışmalarının giderek artan çarpıcı kalitesine dayanarak bir sonraki dijital çalışmasını büyük sabırsızlıkla bekliyoruz. Daha fazla bilgi almak isterseniz tasarımcının Behance profilini inceleyebilirsiniz.