Yaklaşık üç yıl önce İtalya'nın Automobili Amos S.r.l.'si Lancia Delta'yı tamamen modern bir bakış açısıyla restore ederek “Futurista” olarak adlandırdı. Şimdi de Automobili Amos'un Delta'daki en son modernize yaklaşımı karşımıza çıktı. Bu sefer "Safarista" olarak adlandırılan ve arazide kullanıma hazır bir restomod sunuyorlar.

Bu tamamen elden geçirilmiş araç, güçlendirilmiş bir şasiye ve hem içeride hem de dışarıda bir dizi modifikasyon ve yükseltmeye tabi tutulmadan önce bir Delta Integrale 16V modeliydi. Bir dizi özel aero-disk donanımlı tekerlek üzerinde oturan Delta Integrale'in dış kısmı, yeni genişletilmiş çamurluklar, ön ve arka özel tamponlar, alçaltılmış ön ve arka kalkanlar, merkezi bir siperlik içeren özel bir geniş gövde kiti ile tamamen revize edilmiş egzoz kurulumu, tamamen yeni bir sidepod düzeni, entegre ön yardımcı aydınlatma ve delikli bir koruma plakası ile donatılmış. Safarista'nın, Futurista'da olduğu gibi karbon fiberden yapılmış karosere sahip olup olmadığı belirsiz. 

Artık iki koltuklu bir düzene sahip olan Lancia'nın iç kısmında, tam takla kafesi, yarış düğmesi kutusu, motor sporları pedal seti, AiM tarzı dijital yarış ekranı, hızlı açılan düz tabanlı direksiyon, tam boyutlu bir stepne ve Sabelt beş noktalı emniyet kemerlerine sahip yarış tarzı koltukları barındıran karbon arka küvet bulunuyor. 

Safarista'nın özel kaputunun altında ise, gelişmiş bir soğutma sistemi, K&N filtreleme, yarış sınıfı diferansiyeller ve sıralı bir vites kutusu ve geliştirilmiş Autotecnica ayarlı bir motor bulunuyor. Motorsport frenler, yarışa özel bir yakıt deposu, hidrolik el freni ve tamamen ayarlanabilir bir süspansiyon kurulumu içermesi de bizi şaşırtmıyor tabii ki.

Lancia Delta Integrale 16V Safarista'nın en fazla 10 örneğini üreteceğini söyleyen Automobili Amos, Safarista için fiyat etiketini 570.000 € (~ 641.700 $) olarak belirlemiş. Teslimatların 2023 veya 2024'te başlaması planlanıyor. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayabilirsiniz.