Mayıs 2020'de İspanyol konsept araç sanatçısı Iago Valiño, BMW Motorrad'ın Vision DC Roadster Concept'inden ve El Solitario MC'nin Desert Wolves yapım serisinden ilham alan fütüristik, sepetli bir motosiklet konseptini tanıttı. Valiño'nun konsepti, yalnızca bir render olmasına rağmen, motosiklet kamuoyunda büyük bir hit oldu ve muazzam miktarda haber yapıldı.

Valiño'nun tasarımı, o zamandan beri tasarımın haklarını Iago'dan satın alan ve şimdi bunu, fütürist sepetli motosikletleri üretime girmeden önce şirketleri için hype oluşturma gayesiyle kullanan Norveçli elekrikli araç üreticisi AOE Mobility'nin dikkatini çekmiş gibi görünüyor. "AOE Bike" olarak bilinen elektrikli motosiklet modeli, şirketin düşük hacimli üretim yoluyla motosikleti piyasaya sürmeyi hedeflemesiyle birlikte Oslo merkezli ekibin ilk kısa vadeli hedefini temsil ediyor artık. AOE Mobility, AOE Bike'ın piyasaya çıkışının ardından ikinci bir "kapalı motosiklet sepeti" geliştirmeyi de hedefliyor.

Şirket açılış modelini Amerika, Çin ve Avrupa pazarlarında piyasaya sürmeyi planladığını duyurmasına rağmen halen fiyatlandırma ve resmi özellikler henüz açıklanmadı. AOE Bike'ın nihai üretim versiyonunun nasıl görüneceği ve Valiño'nun orijinal konseptinden ne kadar sapacağı da hala net değil. Detaylı bilgi almak isterseniz buraya tıklayın, tanıtım videosunu izlemden geçmeyin.