Üç köşeli yıldızın kendisi kadar ikonik hale gelen bir araç için, Mercedes-Benz'in güncellenmiş AMG SL'i üretirken tüm yumurtalarını tek bir sepete koyması şaşırtıcı değil. Biraz eskiyi ve göz kamaştırıcı miktarda yeniyi alan son sürümleri, efsanevi SL serilerinin gizemine katkıda bulunmaya devam ediyor.

2022 Mercedes-AMG SL, önceki nesilden tek bir bileşenin bile yeniden kullanılmadığı, yeni bir otomobilin olabileceği kadar yeni. Araç, uzun bir dingil mesafesi, uzun bir kaput ve 15 saniyelik göz kamaştırıcı bir hızda açılıp kapanabilen sportif bir yumuşak tavana sahip. Tabii ki bu, yeni Roadster'ın sahip olduğu en hızlı teknik özelliklerden çok uzak. Daha düşük ağırlık merkezi ve opsiyon seçeneklerinin bolluğu ile yeni SL 63, 577 beygir gücü ve maksimum 800 Nm tork sunan 4.0L biturbo V8 motoruyla 3.5 saniyede 0'dan 100'e çıkabiliyor. SL 55'in 0-100'ü 469 beygir gücü ve 700 Nm tork değeri nedeniyle biraz daha yavaş, yaklaşık 3,8 saniye sürüyor. Ayrıca 70 yıllık tarihinde ilk kez, yeni SL AMG Performance 4MATIC+ dört tekerlekten çekiş sistemini kullanıyor. Muhteşem bir şekilde yeniden tasarlanan iç mekanı, etkisinin çoğunu ikonik 300 SL Gullwing'den alıyor ve 2+2 grand tourer düzeni sunuyor. Elektrikle ayarlanabilen AMG spor koltuklar, yoldaki en soğuk gecelerde bile sıcaklık sağlayan gülünç derecede kullanışlı bir AIRSCARF ısıtma sistemine sahip. Çeşitli renk paketlerinde mevcut olan yeni roadster'ın döşemesi, Benz'in yakın zamanda duyurulan MANUFAKTUR programı aracılığıyla özelleştirilebilecek.

Resmi bir fiyatlandırma detayı veya planlanan bir pazar tarihi olmamasına rağmen, 2022 Mercedes-Benz AMG-SL Roadster'a bir bakış, piyasaya sürülme yolunda pek çok kişi için yeterli olacaktır. Daha detaylı bilgi için tıklayın.