İnsanlar e-bisikletlerin, hızlı olmaktan başka her işe yarayabilecek sürdürülebilir bir ulaşım aracı olduğunu düşünmekte haklılar. Bu, e-bisikletlerin önemli olmadığı veya yatırım yapmaya değmediği anlamına gelmez; kesinlikle öyleler. Bununla birlikte, küçük motorları ve sınırlı pilleri, giderek daha popüler hale gelen bu ulaşım türü için bariz sınırlamalar yaratıyor. Amsterdam merkezli e-bisiklet şirketi VanMoof, meşru seyir hızlarına ulaşabilen bir e-bisiklet yaratarak bu sınırlamaları ortadan kaldırmaya çalışıyor. Yeni tanıttıkları hiper bisikletleri VanMoof V ile bu sınırları kırmayı planlıyorlar.

VanMoof, yeni e-bisikletleri için niyetlerinin, “şehir hareketliliğini tamamen yeniden tanımlamak” ve insanların e-bisikletlerin neler yapabileceğine dair beklentilerini aşmayı amaçlamak olduğunu duyurularında açıkça belirtti. VanMoof V, en yüksek 45 km/s hıza ulaşabilen çift motorlu bir konfigürasyona sahip olarak bu hedeflere ulaşmayı planlıyor. Pedal destekli e-bisikletin 45 km/s üzerindeki hızlara nasıl ulaşabileceğini ve sürdürebileceğini açıklayan bir turbo güçlendirme düğmesi bile var. VanMoof V, kalın lastikler, tam ön ve arka süspansiyon ve dayanıklı alüminyum çerçeve gibi özellikleriyle kendisini ağır hizmet tipi bir şehir bisikleti olarak konumlandırıyor. Ayrıca, VanMoof bisikleti, otomatik vitesi ve sürücüleri hantal bisiklet kilitleri ile uğraşmak zorunda kalmaktan kurtaran anahtarsız kilitleme özelliği olan Kick Lock gibi özellikleri ile kullanıcı konforu odaklı son teknoloji yeteneklere sahip.

Bu mükemmel mühendislik harikasına güç veren 700 Wh'lik sağlam bir dâhili batarya, bisikletleri hedeflerine ulaştırmak için fazlasıyla yeterli kapasiteye sahip olacak. VanMoof V, kendisinden daha yavaş muadilleri ile benzer zarif bir gövde tasarımına sahip. Eğer kotdukları hedeflere de ulaşabilirse, bu yeni elektrikli bisiklet kesinlikle e-bisikletlerin yapabilecekleri konusunda yeni bir standart belirleyecektir. Henüz nihai bir fiyat belirlenmemiş olsa da VanMoof V piyasaya sürüldüğünde yaklaşık 3600$’lık bir fiyat etiketine sahip olacağı bekleniyor. Daha fazla bilgi almak isterseniz tıklayın.