Hyundai Ioniq 5 elektrikli otomobil, iki pil boyutu, iki elektrikli motor, yaklaşık 290 mil menzil ve yüksek özellikli ‘Project 45’ modelleri için 45.000 £ başlangıç fiyatı ile resmen tanıtıldı. Yeni Hyundai Ioniq 5, markanın en yeni amaca yönelik elektrikli arabası. Volkswagen ID4 ve Skoda Enyaq iV modellerine alternatif bir aile SUV'u olan bu araç, 72,6 kWh bataryası sayesinde yaklaşık 467 km menzile sahip.

Yeni Hyundai Ioniq 5’in tasarımı, herhangi bir yeni elektrikli otomobile göre en kötü saklanan sırlardan biri oldu. Hyundai'nin 2019'da ortaya çıkardığı '45 EV Konsepti 'ile neredeyse aynı görünüyor. Yeni Ioniq 5, dört kare LED halkasına sahip eşit derecede göz alıcı farlarla aynı köşeli bir gövde tasarımına sahip. Alaşımlı jantlar (20 inç genişliğe kadar) bile konsept arabadakilere oldukça benziyor.

Kapı kolları, uygun fiyatlı bir aile arabasından çok bir Tesla'ya aitmiş gibi hissettiriyor ve Ioniq 5’in harika piksel benzeri tasarıma sahip lüks fren lambaları, nispeten uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil için aynı oranda lüks görünüyor. Tıpkı bir Audi e-tron'da olduğu gibi, geleneksel yan aynalar yerine geriye bakan kameralı bir versiyonunu da tercih edebileceğiniz Ioniq 5'de bulunan düz gösterge paneli ve iki adet 12 inçlik bilgi-eğlence ekranı, bir Mercedes A-Serisi'nde görebileceğiniz tasarım hatlarına sahip. Entegre havalandırma kanalları da oldukça hoş bir dokunuşla iç mekan ile uyumlu bir hale getirilmiş. Görselleri ve tanıtım videosunu izlemeden geçmeyin. Detaylı bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.