Sport Wagon otomobil modellerinin küçük sayılabilecek dünyasında Audi'nin RS 6 Avant'ı kesinlikle en iyi seçenek olarak yerini koruyor ve her yeni modelinde daha da iyiye gittiğini rahatlıkla söyleyebilmek mümkün. Her ne kadar 2021 versiyonu hiç bir modifikasyon olmadan dahi yeterinde süper olsa da ABT'nin çalışanları yine ekleyecek birşeyler bulmuş ve konuda yine herkesi şaşırtmayı başarmışlar gibi duruyor. İşte karşınızda ağızları açık bırakan ve limitli sayıda üretilen ABT RS6-R.

Aslında bahsedecek bir çok özellik var fakat buna pek zaman ve yer yok. O yüzden en çok öne çıkan belli başlı niteliklerinden bahsetmetmekte fayda olacağını düşünüyorum. 

Usta ellerin dokunduğu tuning geliştirmeleri sayesinde 99 beygir daha güç kazanan RS6-R aynı zamanda  yaklaşık 80 Nm tork artırımı da yaşamış. Böylece toplamda 690 beygir güç yaklaşık 880 Nm tork değerlerine ulaştırılmış. Bir takım aerodinamik karbon fiber gövde parçaları ile tamponlar, ızgara, arka ve yan etekler gibi bölgelere muzzam dokunuşlar sayesinde RS6-R'ın görünüşü daha agresif ve tehditkar hale getirilmiş.Karbon boru uçları ile desteklenen paslanmaz çelik egzoz, 22-inch ABT HR Aero jantlar ve daha bir çok eklenti ilk bakışta aklınızı başınızdan almak için yeterli ancak RS6-R'ın iç kısmında da birçok büyüleyici yenilik yapıldığını eklemeden bitirmeyelim. Henüz fiyat konusunda ABT'nin bir açıklması yok.