Dünyada pikap türü araçların satışında dramatik bir artış konusu. Bunun nedeni ise artık bu tip araçların yük taşımaktan ziyade kişisel kullanım amacıyla tercih edilmesi. Bu eğilime doğal olarak dünyaca ünlü otomobil firmaları sessiz kalamadı ve birbiri ardına lüks pikap modellerini çıkardılar. Son dönemdeki bu akıma ayak uyduranlardan bir diğeri ise Alman otomobil devi Volkswagen. Volkswagen, Atlas modelini baz alarak tasarladığı ve firmanın daha önce de kullandığı MQB platformu üzerine inşa ettiği pikabı “Atlas Tanoak”ı New York Otomobil Fuarında tanıttı.

Adını kuzey Amerika’da yetişen bir ağaç türünden alan Tanoak markanın 7 kişilik “Atlas”ından daha geniş bir dingil açıklığına ve uzunluğa sahip. Öyle ki, aracın kasasında motosiklet ve ATV gibi araçlar rahatlıkla taşınabiliyor.

Volkswagen’in daha önce tanıttığı Cross modelinde olduğu gibi aracın logo ve ızgarasında LED aydınlatmalarla karşılaşıyoruz. Ekstra olarak Tanoak’ın tampon kısmı da LED aydınlatmalar ile süslenmiş.

Tanoak’ın kaputunun altına bir göz attığımızda ise markanın diğer bazı araçlarından da aşina olduğumuz 3.6 litre hacimli V6 motor bizleri karşılıyor. 276 beygirlik bir güç ile 360 Nm’lik bir Tork ortaya koyan bu etkileyici motoru hayata geçiren ise 4Motion dört tekerlekten çekiş sistemi ile beraber 8 ileri otomatik şanzımanı.

Volkswagen Atlas Tanoak şu an için Volkswagen tarafından bir konsept olarak sunuldu ama yakın zamanda gerçeğe dönüşmesi muhtemel. Şimdilik görselleri ile idare edeceğiz.