Fotoğrafçılık dışarıdan bakıldığı kadar kolay bir iş değil. Makinenin deklanşörüne basmakla iyi fotoğraf çekilmiş olmuyor. En basitinden hiçbir iyi fotoğrafçı makinesini otomatik çekim modunda kullanmaz bir defa. Elde edilmek istenen fotoğrafa ve ortama göre makinenin çekimle ilgili değerlerini ayarlayabilmek gerekiyor.

Bir sürü para verip aldığınız makinenizi etkin bir şekilde kullanmak ya da bir sürü zahmetle gittiğiniz yerdeki bir anı yakalamak çok önemli bir olay fotoğrafçılar için. Çünkü doğru ayarlarla çekilmeyen bir fotoğrafın sanatsal değeri oluşmuyor.

Arsenal, DSLR ve aynasız kompakt fotoğraf makineleri için üretilmiş bir çekim asistanı. Makinenin flaş bölümüne monte edilen Arsenal, objektifin istikametini çeşitli sensörleri ile tarayarak en doğru çekim ayarlarını size tavsiye olarak sunuyor. Cep telefonu uygulaması üzerinden kullanılan program size en doğru pozlama için gerekli diyafram, enstantane, ISO gibi değerleri sunuyor.

Arsenal bir Indiegogo projesi. Oldukça ilgi çektiği anlaşılan projenin bağış miktarı şimdiden öngörülen rakamın %5300 ‘ü gibi uçuk bir yere varmış.

2018 yılının Şubat ayında üretileceği belirtilen Arsenal’in ön sipariş bedeli 175$. İlave bilgi almak için tıklayınız.
[post_ads]