Polestar, Volvo’nun performans markası. Yeni araç Polestar 1 hibrit otomobil teknolojisine farklı bir bakış açısıyla üretilecek. Polestar 1’in bünyesinde bir benzinli ve iki elektrik motoru bulunuyor. 2.0 litrelik benzinli motor ön tekerlekleri harekete geçirirken, arka tekerleğin her birinde 109 beygir gücünde birer elektrik motoru bulunuyor.

Önden benzinli motorun çektiği, arkadan elektrik motorlarının ittiği bu araç toplamda 600 beygir gücünde ve 1000Nm torka sahip bir canavara dönüşüyor.

Polestar 1 toplamda 218 beygir güç üreten elektrik motorlarını besleyen 3 bloklu batarya sistemi ile tek şarjla 150 km. yol gidebiliyor.

Otomobilin diğer bir özelliği de karbon fiber ağırlıklı malzemeden üretilmiş olması. Bu da ağırlıktan toplamda 230 kg. tasarruf edilmesi anlamına geliyor.

Polestar 1, 2019 yılının ortalarına doğru üretilecek. Yıllık üretim miktarının 500’den fazla olmayacağı belirtiliyor. 2019 sonunda ise tamamen elektrikli Polestar 2 ve serininin SUV aracı Polestar 3 üretime geçecek.

Polestar 1 hakkında ilave bilgi için tıklayınız.
[post_ads]