Manta5 suda giden bir bisiklet. Adına ister su bisikleti diyelim, ister deniz bisikleti, Manta5 “hydrofoil” teknolojisi ile su üzerinde hareket eden bir çeşit deniz aracı.

Hydrofoil teknolojisini ileriye hareketi kaldırma kuvvetine dönüştüren bir çeşit kanat sistemi olarak tanımlayabiliriz. Manta5 elektrikli bisikletin de önde ve arkada kaldırma kuvveti oluşturan kanat takımları bulunuyor.

Arka kanat bölgesinde bulunan pervane elektrik motorundan ve pedaldan gelen güçle dönüyor ve ileriye hareketi sağlıyor. Yani normal elektrikli bisikletlere benzer şekilde pedal destekli bir elektrik motoru bulunuyor.

Pervanenin ileriye ittirdiği bisikleti kanatları yukarıya kaldırıyor ve su üzerinde dengeli bir şekilde sürüşe imkân sağlıyor.

Bisikletin üzerindeki 400W elektrik motoru istendiğinde pedal desteği olmadan çok sessiz bir şekilde çalışabiliyor. Karbon fiber ağırlıklı malzemeden üretilen bisiklet hafif olması sayesinde su üzerinde daha rahat hareket ediyor.

Manta5 Hydrofoil elektrikli bisiklet önümüzdeki ay satışa sunulacak. Satış fiyatı konusunda bir açıklama yapılmış değil. İlave bilgi almak için tıklayınız.
[post_ads]