Google geçen sene, Apple’ın iPhone 7 serisine rakip olarak kendi telefonu olan Google Pixel’i çıkarmış ve akıllı telefon piyasasında ne kadar iddialı olacağını kanıtlamıştı. Anlaşılan o ki Apple ile Google arasındaki rekabet daha da kızışacak gibi. Çünkü Google, Apple’ın iPhone/8/Plus/X serisine karşı beklenen hamleyi yaparak Google Pixel 2 ile beraber Google Pixel XL 2’yi San Fransisco’da düzenlenen etkinlikte tanıttı. Üstelik bu sefer Google’ın bir sürprizi var, Pixel telefonlarla uyumlu olan ve gerçek zamanlı tercüme yapabilen Google’ın ilk kablosuz kulaklıkları Pixel Buds.

Google’ın yeni ürünlerini kısaca sıradan tanıtmaya başlayalım. Android 8.0 Oreo işletim sistemi ve 4 GB’lık RAM’in mevcut olduğu Google Pixel 2’de "Always On Display" özellikli 5 inçlik OLED bir ekran bulunuyor. Ekranın çözünürlüğü ise 1920x1080 piksel. Telefonun Android 8.0 Oreo işletim sistemine ise son dönem üst düzey akıllı telefonlarda görmeye alıştığımız Qualcomm Snapdragon 835 işlemci eşlik ediyor. Pixel 2’nin arka tarafında 12, ön tarafında ise 8 mega-piksellik kameralar yer alıyor.



64 ve 128 GB olmak üzere iki farklı hafıza seçeneği ile satışa sunulacak. 64 GB’lığın ABD satış fiyatı 650, 128 GB’lığın ise 750 dolar olacak.

1440x2560 piksellik 6 inçlik OLED ekranın bulunduğu Pixel XL 2’nin ise yalnızca 64 GB’lık seçeneği mevcut. ABD satış fiyatı 849 dolar olacak Google Pixel XL 2’de yine Qualcomm Snapdragon 835 işlemci, Android 8.0 Oreo işletim sistemi ve 4 GB RAM bulunuyor. Baskı algılama teknolojisinin bulunduğu XL 2 bu sayede yanlarından sıkıldığında belirlenen komutları gerçekleştirebiliyor. Ön ve arka kameralar ise Pixel 2’ninkiyle aynı özellikte.

Bu arada Pixel 2 serisinin kameralarına ayrı bir parantez açmakta fayda var. iPhone 8 ve Galaxy 8’in kameralarına 94 puan veren dünyaca ünlü kamera sitesi DxoMark Pixel 2 serisinin kameralarına 98 puan verdi. Yani şu ana kadar üretilen en üst düzey cep telefonu kamerası ile karşı karşıyayız.
[post_ads]
Pixel 2 ve Pixel XL 2’sinin her ikisi de 1 metre su altında yarım saate kadar su geçirmezlik garantisi veren IP67 sertifikasına sahip.



Gelelim Google’ın sürprizi olan Pixel Buds’a. Google Pixel Buds 40 farklı dil seçeneğinde çok az bir gecikmeyle gerçek zamanlı olarak tercüme yapabiliyor. Google’ın Siri’si Google Assistant’a bağlı olarak çalışan bu kablosuz kulaklıkların çalışma prensibini kısaca örnek vererek anlatacak olursak: bir Türk olarak bir İspanyol ile konuşmak istediğinizde kulaklığa dokunup İspanyolca konuşmak için yardım istedikten sonra İspanyolca olarak söylemek istediğiniz cümleyi Türkçe olarak söylüyorsunuz. Elinizi kulaklıktan çektikten sonra Google’ın tercüme uygulaması İspanyolca tercümeyi size gösteriyor ve karşı tarafın kulaklıklarına İspanyolca olarak iletiyor. Karşı tarafta aynı şekilde size cevap veriyor ve böylece karşı tarafın söylediklerini anadilinizde duyabiliyorsunuz. Sadece 1-2sn gecikme ile simultane çeviri yapabilen bu harika kulaklılar maalesef iPhone'lar ile beraber kullanılamıyor. Ayrıca çeviri özelliğinin çalışabilmesi için internet bağlantınızın olması gerektiğini de hatırlatalım. Aşağıdaki video da Pixel Buds’ın çalışma prensibini uygulamalı olarak görebilirsiniz. 


Google Pixel Buds tek bir şarjla 5 saatlik bir kullanım süresine sahip. Pixel Buds’ın şarj kılıfı ise 24 saat sürelik bir batarya ömrü sağlıyor. Pixel Buds’ın ABD satış fiyatı ise 159$.