Hummer model araçları hepiniz bilirsiniz ve muhtemelen çok az bir kısmınız onları caddelerde görme şansını yakaladı. Peki nasıl oldu da hepimiz ona aşina olduk derseniz bunun cevabı tabi ki Hollywood olacaktır. Amerikan askerlerinin tepesinden inmediği bu devasa ve gürültülü araçlar, off-road tutkunlarının hayallerini hiç yalnız bırakmadı. Kükreyen motoru ve egzozundan yayılan karbon miktarı ile küresel ısınma sorununda ineklerin yellenmesi kadar sorumlu olmasa da önemli bir payı olduğu kesin. 

Şimdi size bir haberimiz var. İyi haber mi desek, kötü haber mi desek bilemedik. Bunun kararını siz verirsiniz artık. Kreisel Electric isimli bir firma Hummer H1'i tamamen elektrikli bir araca çevirdi. Yani o koca gövde artık sessiz sedasız süzülerek yollarda akıp gidiyor. Bu sessizliği aman sizi yanıltmasın. 100 kWh kapasiteli Kreisel bataryaları, ön ve arka akslar üzerinde ayrı ayrı bulunan iki elektrik motorunu besleyerek tam 483 beygir güç üretebiliyor. Bu şekilde saatte 125km hıza çıkabilen Kreisel Hummer H1'in tek şarj ile 300km mesafeyi yutabileceği belirtiliyor. Bir karşılaştırma yapacak olursak eğer, Hummer H1'in orijinal içten yanmalı versiyonu her 100km için 24 litre yakıtı hiç ederken, kilometre başına 300gr karbondioksiti havaya salıyordu. Tamamen elektrikli Kreisel Hummer H1 ise hiç karbondioksit salınımı yapmıyor. 

Avusturya merkezli Kreisel Electric bu özel araçtan sadece bir adet üretti ve üretimine devam etmeyecek. Yazının başında üzülenler olduysa artık sevinebilir. Buraya kadar sevinen aşırı duyarlı çevreci arkadaşlarım ise göz yaşlarını salık versin gitsin. Ama şunu da unutmayın, bir gün hepimiz elektrikli olacağız.  
[post_ads]