Apple'ın bazı kullanıcı alışkanlıkları ve beklentilerine karşı inatla değiştirmediği prensiplerinin olduğunu biliyoruz. Mesela iPhone telefonlarda ekranı büyütme işlemine uzun bir süre direnmiş fakat zamanla kullanıcılardan gelen baskılara dayanamayarak ekran boyutlarında radikal değişikliklere gitmişti. 

Birçok markanın dokunmatik ekranlı, hem tablet hem diz üstü bilgisayar olarak kullanılabilen modelleri, bilgisayarlarda kullanılan işletim sistemleri ile piyasaya sürmesi ile birlikte, Apple'a yine bir baskı başladı. Bu defa kullanıcılar, dokumatik ekranlı bir Mac bilgisayar veya MacOS işletim sisteminin kullanılabildiği bir iPad modeli taleplerini yüksek sesle iletmeye çalıştılar. Steve Jobs ve ardından Tim Cook'un bu konudaki açıklamaları böyle bir geliştirmenin yakın gelecekte karşımıza çıkmayacağını açıkça belirtiyor. Her ne kadar Apple'ın bu konudaki ısrarları devam etse de yakın gelecekte yine baskılara ve piyasanın isteklerine kulak vermek zorunda kalacakları kesin.

Apple bu konuyu düşünmeye devam ederken, Astro HQ çalışanları çok küçük, minicik bir aparat ile iPad'inizi, Mac bilgisayarınız için işlevsel bir ikinci ekran haline getirecek çözüm üretmişler. Bu aparatın adı Luna Display. Gerçekten büyük bir Mac kullanıcı kitlesine mucize gibi gelen Luna Display, iPad üzerinde MacOS işletim sistemini, dokunma, Apple Pencil, harici klavye ve mouse ile kullanabileceğiniz bir hale getiriyor.

Luna Display'i USB-C veya Mini Display Port girişlerine takarak, Wi-Fi üzerinden veya kablosuz ağ bulunmayan zamanlarda USB kablosu üzerinden rahatlıkla kullanabiliyorsunuz. Mac bilgisayarınızı açın, Luna Display'i takın ve iPad'inizde Luna'nın ücretsiz uygulamasını açarak ikinci Mac ekranınızı kullanmaya başlayın. Luna Display'in Mac bilgisayarınızda bulunan ekran kartının tüm yeteneklerini kullanabildiğini de belirtmeden geçmeyelim. 

Bu tanıttığımız cihazın büyük bir soruna efsane bir çözüm olduğunu Apple ekosistemine bağımlı arkadaşlar hemen anlamıştır. Elinizi çabuk tutarsanız, hali hazırda bir kickstarter projesi olan Luna Display'e sadece $65 olan ön-sipariş fiyatı ile sahip olabilirsiniz. Ayrıntılı bilgi ve satın alma için tıklayın
[post_ads]