Araç içi kameraların öneminden daha önceki bir tanıtım yazımızda bahsetmiştik. Bu kameralar ülkemizde ne yazık ki hala yaygın değil. Hâlbuki aracın içinde sabit duracak, araçtan şarj olacak ya da gereken enerjiyi doğrudan aküden alacak, içine yerleştirilecek yüksek kapasiteli bir karta da saatlerce, günlerce, aylarca kayıt yapacak muhteşem bir cihaza bu kadar az rağbet gösterilmesi üzücü bir durum.

Bu tür bir kamera olan Waylens Horizon’u klasik türlerinden ayıran en büyük özelliği dışarıya bakan taraf kamera objektifi iken iç tarafında ise aracınızın sürüş performansını takip edebileceğiniz bir ekran bulunuyor. Bu ekran üzerinde anlık olarak hız ve eğim gibi bilgileri görebiliyor ve daha önceki kayıtlarınıza ulaşabiliyorsunuz.

Waylens Horizon’un kamera kalitesi de yine dikkat çeken cinsten. 1080p/60fps kalitede full HD görüntüler çekmenize imkan sağlayan kamera isterseniz görüntü ve hız bilgilerini aynı ekran üzerinde kaydedebiliyor. Yani kayıtlı görüntüyü izlerken bir köşede de o anki hız vs. bilgilerinizi de görebiliyorsunuz.

Kameranın bir diğer özelliği de direksiyona takılan uzaktan kumanda aparatı ile yönetilebilmesi. Parmağınızın ucundaki tuşlara dokunarak kamerayı devreye sokabilir ya da kaydı sonlandırabilirsiniz.

Telefon uygulaması üzerinden de yönetilebilen kameranın kayıtlarını da yine cep telefonunuzdan izlemeniz mümkün.

Waylens Horizon araç içi kamera ve performans takip cihazının satış fiyatı 499$. Satın almak için tıklayınız.
[post_ads]