Genel olarak konuşursak, kalabalık gruplar ile kamp yaparken iki seçeneğiniz mevcut. Bunlardan biri herkesin kendi çadırını getirerek kamp ateşi etrafında bir kızılderili kabilesi gibi çepeçevre yerleşmek, diğeri ise herkesi içine alabilecek kocaman bir çadır kullanmak. Aslında bu seçenekler Crua Tek Çadır Sistemi (Crua One Tent System) ortaya çıkana kadar geçerliydi. Bu sistem "Core" olarak adlandırılan büyük merkezi bir çadır ve bu merkeze eklenebilen iki ilave çadırdan oluşuyor. İlave edilen çadırların isimleri ise Cocoon ve Duo.

Cocoon'da klasik çadırlarda kullanılan alüminyum iskelet yerine şişirilebilir özellikte bir iskelete yer verilmiş. Bu da çadırınızı saniyeler içerisinde bir pompa ile kullanıma hazır hale getirebilirsiniz anlamına geliyor. Çadır duvarlarında da kullanılan bu şişirilebilir bölmeler harika bir hava izolasyonu da sağlayabiliyor. Duo'nun montajı için ise basit bir alüminyum çubuk kullanılıyor. 

Bütün bu üç çadırlı sistemi isterseniz ayrı ayrı isterseniz tek bir parça olarak kullanabilmeniz mümkün. Ekleme ve ayırma işlemlerini basit bir fermuar hareketi ile kolayca halledebilirsiniz. Bu şekilde tasarlanan çadır sistemi aslında ilk değil. Crua'yı diğerlerinden ayıran temel özellik gelişmiş ve akıl dolu izolasyon sistemi. 

Bir Kickstarter projesi olan Crua One Tent System hedeflediği fonlanma miktarını fazlasıyla aşmış durumda. Avantajlı ön sipariş fiyatları ile Core, Cocoon ve Duo'yu ayrı ayrı satın alabileceğiniz gibi bütün seti combo olarak da satın alabilirsiniz. Tüm sistemin ön sipariş fiyatı $749 olarak belirlenmiş. 2018 Şubat ayında dağıtımına başlanması planlanıyor. Ayrıntılı bilgi için tıklayın.
[post_ads]