One Earth Designs isimli San Francisco merkezli girişimci bir ekip tarafından tasarlanıp proje desteği için Kickstarter’da kampanyası başlatılan SolSource Sport güneş enerjisiyle pişiren ocak, fazlasıyla ilgi çekmiş ve gerekli desteğin 6 kat fazlası bir rakama ulaşmış durumda.

SolSource Sport tasarımıyla bir çanak anteni andırıyor. Hatta çalışma mantığı da çanak antenin kavisli yüzeyinden yansıyan uydu sinyallerinin LNB yüzeyine çarpması mantığındaki gibi işliyor. Güneşi yansıtan ayna benzeri kavisli yüzey gelen ışınları merkeze topluyor. Toplanma merkezinde de pişirme kabının yerleştirileceği bölüm bulunuyor.

SolSource Sport kullanım kolaylığı için tam daire olarak değil üzerine pişirme kabının konulup alınabileceği yaklaşık 45 derecelik bir bölüm boş bırakılarak tasarlanmış.

Ateş yakmanın yasak olduğu ya da duman kokusundan hoşlanmadığınız zamanlarda; bahçenizde, parkta, evinizin terasında; en beleş enerji kaynağı olan güneşten faydalanarak yemek pişirebilmenize imkan sağlayacak olan SolSource Sport ilgi çekecek bir ürün.

SolSource Sport’un ön siparişle satış bedeli 149$. Bu ay içerisinde üretiminin tamamlanıp satışa sunulacağı belirtiliyor.

İlave bilgi almak için tıklayınız.

[post_ads]