BikeSphere, Michelin’in “TrendyDrivers” girişiminin bir projesi. Şahsen ben Michelin’in bu tür girişimlerinin olduğunu bu haber vasıtasıyla öğrendim. Firmanın yanına bir + daha koydum kendi adıma.

Bisiklet kazaları konusunda ne yazık ki ülke olarak sicilimiz fazlasıyla bozuk. Belediyenin bisiklet yolu yapmasının haber değeri taşıdığı bir yerde yaşıyoruz çünkü. Hal böyle olunca da bisikletçilerimize karayolunda gitmekten başka çare kalmıyor. Bu durumda da görünürlük çok ama çok önemli bir konuya dönüşüyor.

BikeSphere bisikletler için geliştirilen, bisikletin yolda güvenli bir yerde tutulması için özel olarak üretilmiş akıllı bir aydınlatma sistemi ve yeni bir görünürlük projesi. Sistem öne ve arkaya takılan iki adet fardan ibaret. Bir yandan normal far görevi gören BikeSphere ayrıca bisikletin etrafında kırmızı lazerle daire şeklinde bir güvenlik alanı oluşturarak sürücüler için bisikletin görünürlüğünü artırıyor. Ayrıca adından da anlaşılacağı üzere bisikletin etrafında bir çeşit güvenlik alanı oluşturuyor.

Cihaz havanın aydınlık durumunu algılayarak, kararmaya başladığında otomatik olarak devreye giriyor. Aktif olduğunda parlak kırmızı bir daire bisikleti kuşatarak görünürlüğü artırmaya başlıyor.

BikeSphere yaklaşmakta olan bir aracı algılayabilen bir yakınlık sensörü ile de donatılmış. Bir araç yaklaştığında sistem bisikletin çevresinde hızla dönen iki lazer tarafından oluşturulan ışığı aktive ediyor; böylelikle aynı anda biniciye bir araç yaklaştığını bildirirken, sürücüye de ek bir görsel işaret vermiş oluyor.

Projenin ne zaman satın alınabilir bir ürüne dönüşeceği/fiyatının ne olacağı gibi konularda şimdilik pek bilgi yok.

Michelin’in İspanyolca sayfasında proje hakkında bilgi mevcut.

[post_ads]