La Colombière, Kanada’nın Québec eyaletine bağlı Sutton isimli bir bölgede ormanlık alanda bulunuyor. La Colombière oduncu olan ilk sahibi tarafından bir depo olarak kullanılmak üzere inşa edilmiş. Daha sonra burayı satın alanlar bir orman barınağına dönüştürmüş. Son aşama ise bir kuş evine benzer şekilde tasarlanan kulübe şimdiki görünümüne kavuşmuş.

Çevredeki doğal alanı ve ormanı etkilemeden, ağacın dikey yönlü hareketi esas alınarak dikey bir tarzda tasarlanan La Colombière ormanın ortasına yerleştirilmiş koskoca bir kuş evi gibi duruyor.

Binanın geliştirilmesinde tek bir ağaç bile kesilmeden, hiçbir ağır iş makinesinden faydalanılmadan, mümkün olan en doğal ve çevreci yöntemler kullanılmış ve ortaya böyle güzel bir proje çıkmış.

Girişte yeterince geniş bir oturma alanı ve bir odun sobası bulunuyor. Ahşap merdivenle çıkılan üst katta ise orman manzarasını izleyebileceğiniz, kuş evininin girişini andıran bir balkon bölümü dikkat çekiyor.

Evin ormanla aynı renkteki sedir kaplamalı dış tasarımı doğallığın ve doğanın ayrılmaz bir parçası olduğumuzun önemini hatırlatırken, beyaz renkteki iç tasarımı da ormanın sunacağı huzurlu ortamı aydınlatıyor.

Ormana kondurulmuş bir kuş evi olan La Colombière kulübe projesinin fotoğraflarına göz gezdirmeden geçmeyin.

[post_ads]