Aston Martin tamamen el yapımı, lüks ve pahalı spor arabalarıyla bilinen bir İngiliz otomobil firması. Bu güne kadar tamamen elektrikli bir araba üretmeyen firma bu alandaki yarışta geride kalmak istemediğinden olsa gerek son birkaç yılda bu konuya el atmış durumda.

Aston Martin 2015 yılında ilk tanıtımı yapılan tamamen elektrikli modeli RapidE’nin 2019 yılı itibariyle sınırlı sayıda üretileceğini duyurdu.

Aracın teknik özellikleri hakkında çok detay yok. Firmanın basın açıklamasında geçen tek rakam sınırlı sayıda üretileceği ile ilgili bölümde geçiyor. Bu da 155.

Aston Martin bu modeli “Williams Advanced Engineering” isimli İngiliz şirketi ile ortak üreteceğini belirtiyor.

Aston Martin RapidE çıkacak başka bir yeni model olan Rapide AMR’nin gövdesiyle aynı tasarımda olacak. Üzerindeki elektrik motoru da 6 litrelik V12 motorun yerini alacak. Bu çapta güç üretecek bir elektrik motoru nasıl olur, bataryası ne kadar süre güç verebilir diye sormadan geçemiyorum. Ama henüz bu sorulara cevap olabilecek detaylı bir açıklama yapılmış değil. İleriki günlerde daha çok rakamsal veri içeren bir açıklama yapılır diye tahmin ediyorum.

Firmanın basın açıklamasını okumak için tıklayınız.

[post_ads]