Üç boyutlu yazıcıların iyice küçülüp masaüstü forma girmesi yeni bir olay değil. Daha önce tanıtımını yaptığımız Robo 3D bunlardan bir tanesiydi. Şimdi size başka bir masaüstü üç boyutlu yazıcı hakkında bilgi vermek istiyorum.

Desktop Metal üç boyutlu metal yazıcı. Yani bildiğiniz metal evet. Evinizde ya da ofisinizde tasarladığınız üç boyutlu metal objeleri tabiri yerindeyse “yaratacağınız” bir cihazdan bahsediyorum.

Desktop Metal’in çalışma prensibi diğer klasik üç boyutlu yazıcılara çok benziyor. Ham madde olarak tanımlayabileceğimiz metal çubuklara işlem uygulayıp forma sokarak üç boyutlu objeyi adım adım oluşturuyor.

Alüminyum, çelik ve hatta titanyum gibi malzemeden istenilen ebat ve şekilde üç boyutlu parçalar üretebilen Desktop Metal, bir anlamda endüstriyel alandaki büyük tezgâhlarda, tornalarda yapılan işlemin ev/ofis versiyonunu hayata geçirmiş oluyor. Bunu da çok daha hızlı ve daha az maliyetle yapabiliyor. Desktop Metal 300x200x200 mm’ye kadar büyüklükte bir parçayı saatte 16 cm3 hızda üretebiliyor.

Desktop Metal’in fiyat bilgisi bulunmuyor. 

[post_ads]