Elektrikli ya da hibrit otomobillerdeki elektrik enerjisini depolama teknolojisi aslına baktığınızda çağının ötesinde bir olay. Motorun dönmesi için gerekli ciddi enerji ihtiyacını uzun süre ve sınırlı hacimdeki bir alanda sunabiliyor olması açısından bunu söylüyorum. Cep telefonu şarjının akşam eve gidene kadar bile yetmediği gerçeği ortadayken beygir gücü cinsinden güç üreten bir motoru uzun süre çevirebilen bir elektrik enerjisi depolama teknolojisi ilgimizi fazlasıyla çeker sanırım.

Mercedes&Benz firması elektrikli ve hibrit araçlarında kullandığı bu depolama teknolojisinin evler için de kullanılması için ilk adımı atmış durumda.

Sistem güneş enerji panellerinden gelen enerjinin teki 2.5 kWh olan ve 8 adete kadar yani 20 kWh kapasiteye kadar çıkarılabilen enerji modüllerine aktarılıp burada depolanması ve ev için gereken miktarın iç hatta verilmesinden ibaret.

Şimdilik sadece Kaliforniya’da hayata geçen sistemin diğer ABD eyaletleri ile birlikte Yozgat ilimize de geleceği tahmin ediliyor.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

[post_ads]







[post_ads_2]