Gerçek outdoor tutkunlarının planladıkları bir faaliyeti gerçekleştirmesine, kendimden biliyorum, hiçbir soğuk hava engel olamaz. Bu tipler en zor hava koşulları için her zaman hazırdır ve genellikle yanlarında daha sıcak tuttuğu için yorgan tipi uyku tulumu yerine mumya tipi uyku tulumu bulundurmayı tercih ederler. Ama mumya tipi uyku tulumları her ne kadar soğuğa karşı daha etkili olsa da çok rahat değildir. Sırt üstü yatarsın ve sağa sola kıpırdama şansın yoktur. Bu durumun farkına varan Zenbivy Outfitted, bir mumya tipi uyku tulumu kadar sıcak tutan aynı zamanda yatağınızda yatıyormuş rahatlığını da veren Zenbivy Modüler Uyku Tulumu (Zenbivy Modular Sleeping Bag System)adını verdikleri sağlayan yeni sistem bir uyku tulumu geliştirdi.  

Zenbivy Modüler Uyku Tulumu, yorgan ve kukuletanın bütünleşik olduğu lastikli çarşaf olmak üzere iki parçadan meydana geliyor. Mumya modellerin aksine lastikli çarşafın üst tarafının her iki yanında yer alan fermuarların yine yorganın üst tarafında bulunan fermuarlı kısımlarla birleştiği Zenbivy Modüler Uyku Tulumu’nun bu farklı tasarımı, tulumun yan taraflarının serbest kalmasını sağlıyor. Ayrıca tulumun çevre genişliği mumya tiplerine göre 30 cm daha fazla (193 cm). Tulumun bu iki özelliği tulumun içinde istediğiniz şekilde hareket etmenize, yani istediğiniz pozisyonda uyumanıza imkân veriyor.


Son olarak söylemekte fayda var, 700’lük doluma ve yaklaşık 1 kg’lık ağırlığa sahip Zenbivy Modüler Uyku Tulumu -1 ’ye kadar koruma sağlıyor. Benim gibi sırt üstü, tost gibi yatmaktan hiç hoşlanmayanların ilgisini fazlasıyla çekecek Zenbivy Modüler Uyku Tulumu önümüzdeki mayıs ayı içerisinde seri üretime geçmek için Kickstarter üzerinde fon toplamaya başlayacak. O yüzden fiyatı hakkında henüz bir bilgi yok. Ama Zenbivy Modüler Uyku Tulumu için heyecanlandıysanız tulum hakkında daha fazla bilgi için buraya tıklayabilirsiniz.