Airvada Diodon Drone şişirilebilir kollara sahip bir drone. Airvada Diodon’un şişirebilir kollara sahip olması onu şimdiye kadar bildiğiniz bütün dronlardan farklı kılıyor. Gerçeği söylemek gerekirse Airvada’nın bu özelliği drone tutkunlarının aklını fazlasıyla çelecek.

Peki, bu şişirebilir kollar Airvada’ya ne sağlıyor. Onu anlatmaya başlayalım. Bu şişme kollar, Airvada’nın yere, diğer dronlara nazaran, daha güvenli bir şekilde inmesini sağladığı gibi aynı zamanda su yüzeyine de güvenli bir şekilde inmesini sağlayarak sahibi tarafından alınana kadar su yüzeyinde kalmasına imkân veriyor. Su geçiririr, ıslanır, bozulur diye telaşlanmayın, Airvada Diodon tamamen su geçirmez! Sağanak yağmurda bile gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Ayrıca kollarının havasını indirebileceğiniz için küçük bir kutu veya çantada rahatlıkla taşıyabilirsiniz. Yani diğer dronlarda olduğu gibi özel bir taşıma çantası almaya ihtiyacınız yok. Kolları şişirmek istediğinizde ise yalnızca bir dakika içinde bir pompa ile şişirebilirsiniz.

Airvada Diodon Dronun SP20, MP40 ve HP150 olmak üzere üç farklı modeli bulunuyor. Bütün modellerin hepsi hexacopter profiline sahip ama boyut, uçuş süresi ve yük kapasitesi bakımından farklılık gösteriyor. SP20 modeli katlı haldeyken 200x200x100 mm ebatlarında, 20 dakikalık bir batarya ömrüne sahip ve üzerinde bir adet GoPro veya buna benzer bir kamera taşıyabiliyor. MP40 ise kapalıyken 300x300x150 ebatlarında ve 30 dakikalık bir uçuş süresine sahip ve bir aksiyon kamerasını rahatlıkla taşıyabiliyor. Son olarak HP150 ise 400x400x200 mm ebatlarında, 35 dakikalık batarya ömrüne ve yaklaşık 1.5 kg’a kadar kameraları taşıma kapasitesine sahip.   


Gerçekten farklı bir özelliği bulunan Airvada Diodon drone modelleri hakkında detaylı bilgi almak isteyenler buraya tıklayabilir. Aşağıdaki videoya da bir göz atmanızda fayda var.