100 yıl önce, İrlandali kaşif Earnest Shackleton yanında 27 adamla birlikte alarak Antarktika kıtasını boydan boya geçmek için İngiltere’den gemiyle yola çıkar. Ancak büyük bir talihsizlik sonucu gemi buz kütleleri arasına sıkışır ve burada mahsur kalırlar. Maceralarının bundan sonrası Earnest Shackleton’ın adamlarını kurtarma çabasına dönüşür. Salla yapılan zorlu yolculuklar, buz üzerinde günlerce süren yürüyüşler sonunda ekibin tamamının sağ salim kurtarılmasını sağlar. Antarktika’ya varamasa da kurtarılma sürecinde gösterdiği liderlikle kitaplardaki yerini alır.

Şimdi bu talihsiz deneyimden 100 yıl sonra, Earnest Shackleton’un yarım kalan hayali torunu Patrick Bergel ve Hyundai firmasının girişimiyle gerçeğe dönüştürülmüş.

Bu zorlu yolculuk için seçilen araç olan Hyundai Santa Fe öncelikle karşılaşılacak zorlu şartlara göre modifiye edilmiş. -30 dereceye kadar düşecek hava şartlarında ve 3000 m.ye kadar çıkılacak yüksekliklerde karşılaşılabilecek zorluklar hesaplanmış ve araç buna göre yeniden tasarlanmış.

2.2 litrelik dizel motora dokunulmazken, lastikler kar ve buz üzerinde ilerlemeye uygun geniş tabanlı ve düşük basınçlı olarak ayarlanmış, süspansiyon sistemi kar ve buza göre yeniden tasarlanmış, yakıt tankı 230 litreye çıkarılmış ve motor sıcaklığı 65 derecenin altına düştüğünde devreye girip motoru ısıtan bir motor ısıtma sistemi monte edilmiş.

Toplamda 5800 km olan zorlu yolculuk, bir kutup ayısına dönüştürülen Hyundai Santa Fe ile 30 günde tamamlanmış.

Şimdi sizi bu zorlu yolculuğun ve yeniden tasarlanan Hyundai Santa Fe’nin fotoğraf ve videoları ile baş başa bırakayım.