CES 2017’de drone alanında ödül alan firması PowerUp, kağıt uçaklarınızı drona dönüştürecek eğlenceli bir ürünün tanıtımını yaptı. Ürün arkada iki pervane ve önde kamera ile diğer cihazların bulunduğu kompakt bir gövdeden oluşuyor. Bu hazır sistemi kâğıt uçağın üzerine düzgünce yerleştirip, ürünle birlikte gelen ve cep telefonunuzu içine yerleştirdiğiniz izleme ünitesinden izliyorsunuz. Uçağı yönlendirmek için de sadece kafanızı sağa sola yatırmanız yeterli.

Tabi ürünün tanıtımında her ne kadar “kâğıt uçak” diye anlatılsa da bundan kasıt ilkokulda yaptığımız kâğıt uçaklar değil. Ürünün kutusundan sekiz adet hazır kâğıt uçak yapmak için tasarlanmış kalın kâğıt levha çıkıyor. Normalde bunlardan uçak yapıp üzerine kompakt gövdeyi monte ediyorsunuz. Ama kalın bir kartondan aynı şekilde keserek yaptığınız bir kâğıt uçak da aynı işi görür diye düşünüyorum.

Canlı video aktarma mesafesi çok yüksek değil; yaklaşık 100m. olarak belirtilmiş. 32 km/s hıza ulaşan alet 10 dakika kadar uçabiliyor. Android ve iOS ile uyumlu Kağıt Uçak Drone, Şubat ayında 200$ fiyatla satışa sunulacak. Detaylı bilgi ve sipariş için tıklayınız.