Dünyaca ünlü otomobil üreticisi Volkswagen otomobil dünyasındaki en etkileyici geri dönüşlerden birini gerçekleştirmek üzere. Volkswagen unutulmayan hippi dönemiyle özdeşleşen VW minibüsünü 21. yüzyıl hayat tarzına uyarlayarak yeniden üretmek üzere.

I.D. Buzz adı verilen ve şimdilik bir konsept model olan bu yeni tarz hippi minibüs 369 beygirlik bir güç sağlayan iki elektik motoruyla çalışıyor. 111 kWh’lık akü takımı tam şarjla yaklaşık 435 km’lik bir sürüş keyfi sağlıyor. 100 km/s hıza inanılmaz bir biçimde sadece 5 saniyede çıkabilen I.D. Buzz, aynı zamanda 160 km’lik maksimum hıza sahip. Minibüsün etrafına stratejik şekilde yerleştirilmiş lazer algılayıcılar, kameralar, ultrasonik ve radar sensörleri sayesinde otonom sürüş özelliklerine de sahip I.D. Buzz 8 kişilik. En öndeki iki koltuk ise otomatik pilot devredeyken 180⁰ geriye dönebiliyor.

VW Minibüsün 21. yüzyıla yansıması olan I.D. Buzz’ın 2021 yılında satışa sunulması bekleniyor. Satış fiyatının ne olacağı hakkında ise Volkswagen tarafından henüz bir açıklama yapılmadı. Şimdilik I.D. Buzz hakkında detaylı bilgi almak isterseniz tıklayın. Aşağıdaki görsellere de bakmadan geçmeyin.