Öncelikle sizleri uyarayım, eğer yükseklik korkunuz var ise bu yazıyı okumanıza gerek yok. Eğer öyle bir korkunuz yoksa size Andrii Rozhko isimli bir mimar tarafından İsviçre Alplerinde, bulutların üzerinde tasarlanan konsept bir otel ile ilgili bilgi vereceğim.

İsviçre Alplerindeki bu konsept otelimiz, bir uçurumun içinde insan tarafından yapılan bir yarıkta konuşlandırılmış. Bulutların üzerinin hayli soğuk olacağını tahmin eden mimarımız sağ olsun bütün duvarları camdan düşünmüş ki daha kolay ısınalım. Tabii böyle bir otel de konaklamak ucuz olmayacağı gibi buraya ulaşımda pahalı olacak. Çünkü bu otele tek geliş seçeneği helikopter.

Oldukça uçuk bir konsept olan bu otel, fikrimi sorarsanız aslında daha çok normal insanların değil de James Bond filmlerindeki gibi kötü adamların saklanabileceği bir yer. Bu yüzden yakın gelecekte böyle bir otel görmemiz mümkün gözükmüyor, ama lüks ve insanlardan uzak otellerin yapımına ilham vermesi açısından güzel bir konsept. Aşağıdaki fotoğraflara bakın bir de siz karar verin, gerçekten çok uçuk değil mi?