Chevrolet ve sörfçüler tarafından çok iyi bilinen bir marka olan Hurley kafa kafaya vermişler ve sörfçüleri mest edecek Colorado Z71 Konsept Sörf Kamyoneti (Colorado Z71 Surf Truck) ortaya çıkmış. İki ustanın tezgahından geçen Z71, işlevliği ve sitiliyle gerçekten sörfçülerin karşılaşabileceği bütün sorunlara çözüm bulma amacıyla tasarlanan bir araç.

Bu yeni tarz Colorado’da ilk göze çarpan şeyler sörf tahtalarını koymak için aracın tavan kısmındaki raf ile diğer sörf donanımınızı kuruması için koyabileceğiniz hareketli özel bir rafın bulunduğu arkadaki kapalı bölüm. Arkadaki kapalı bölümde hareketli rafın dışında sörfçüler için lazım olabilecek diğer eşyaların koyulabileceği yeterince geniş bir alan da mevcut. Ayrıca dış tarafta bir adet şnorkel var. Evet, yanlış duymadınız şnorkel var. Ne kadar faydalı olduğu tartışılır, ama bu şnorkelle bir jet-skiyi suya indirirken zorlanmamak veya yüksek dalgalarda Z71’in daha rahat nefes alması düşünülmüş. Aracın iç koltukları ise her sörfçünün hayalindeki gibi su geçirmez malzemeden. Haki yeşil ve çöl kahverengisi olarak iki farklı renk seçenek mevcut.

Z71’in en can alıcı özelliği ise sörf yaparken bile yanınızda taşıyabileceğiniz su geçirmez RFID teknolojili bir bileklikle çalışması. Bu bileklik sayesinde artık sörfçü olarak anahtarınızı kimsenin göremediği bir yere gömmek zorunda kalmayacak, aracınız ve içindeki eşyalar hakkında meraklanmayacaksınız. Z71 ayrıca aynı anda 7 cihazın bağlanabileceği bir Wi-Fi Hotspot. Böylece en son hava tahminlerini ve en güzel dalga zamanlarını en ücra köşelerde bile takip edebileceksiniz. Ayrıca Z71 sahip olduğu geliştirilmiş süspansiyon sistemi, 17 inçlik tekerler ile bütün arazi koşulları için birebir.

Chevrolet’in Colorado araçlarındaki diğer bütün özelliklerine de sahip olacak Colorado Z71 şimdilik bir konsept. Konseptlikten çıkıp gerçekliğe dönüşmesi ise sörfçüler tarafından gösterilecek talebe bağlı. Eğer yeterince talep görürse 2017’de piyasaya çıkması bekleniyor. Bakalım zaman bize ne gösterecek.