Kimisi itfaiye, polis, ambulans, kurtarma araçlarına pek meraklı olur. Caddede görünce gözünü dikerek bakar ve her detayını incelemeye çalışır. İşte bu arkadaşlarımız için güzel bir kurtarma aracı bulduk. Şimdi size biraz ondan bahsedelim. Henüz konsept aşamasında olan fakat yakın bir zamanda gerçek hayatta karşımıza çıkabilecek bu kurtarma aracının adı Nissan Navara Enguard.

Dünya'nın birçok zorlu bölgesinde rahatça hayat kurtarabilecek şekilde tasarlanan Navara Enguard, 2 kilowatt'lık birkaç batarya ünitesi barındırıyor. Kurtarma çalışmaları esnasında ihtiyaç duyulabilecek elektrik enerjisini her yere taşıyabilmesi onu diğerlerinden ayırıyor. 2,3 litrelik twin-turbo dizel motoru tam 187 beygir güç ile imdat çağrılarınıza süratle cevap verebilmek için gürlüyor. Pikap kendisini yaklaşık 5-6cm kaldırabilme özelliğine de sahip. Kasasında bulunan özel hazırlanmış dayanıklı fiberglass çekmecelerine, hayat kurtarma görevlerinde ihtiyaç duyulacak bütün malzemeleri güzelce yerleştirebiliyorsunuz. Böylece panik anında neyin nerede olduğu konusu hiç tartışılmıyor. 

Cihazla beraber gelen DJI Phantom 4 drone ise biraz daha geliştirilmiş özellikleri ve araç üzerinde bulunan dev ekran ile 6000 metre mesafeden canlı görüntü aktarımı yapabiliyor. Mükemmel şasi, süspansiyon ve 4X4 özelliklerini söylemiyoruz bile.

Umarız bu aracı sadece otomobil fuarlarında veya boş boş gezerken caddelerde görürsünüz. Kimse Navara Enguard'ın onu kurtarması gereken bir pozisyona düşmek istemez herhalde. Tanıtım videosunu kaçırmayın.