Elektrikli araç kullanımın gittikçe yaygınlaştığının farkına varıp Generation EQ ile elektrikli araç piyasasına giriş yapmaya hazırlanan Mercedes, orta sınıf pikap araçların yük taşımak haricinde gün geçtikçe kişisel kullanım için de rağbet gördüğünün farkına varmış olacak ki, 2017 yılının sonunda piyasaya sürmeyi amaçladığı dünyanın ilk üst düzey araç markası tarafından üretilecek pikabı olan Mercedes X-Class’ı (Mercedes-Benz Concept X-Class) geçen günlerde Stockholm de tanıttı.

Stylish Explorer ve Powerful Adventurer olarak iki farklı seçenekte kullanıcılarının keyfine sunulacak Mercedes X-Class’da ilk dikkat çeken detaylar 22 inçlik jantlar ve arka led farlar. Aracın iç tasarımında ise Mercedes’in diğer binek modellerinde kullandığı konfor ve kaliteden hiç ödün verilmemiş. Mercedes binek arabalarında bulunan yüksek çözünürlüklü multimedya ekran, deri koltuklar ve çok fonksiyonlu dokunmatik kontrol paneli gibi her şeyi bulmak mümkün.

6 silindirli dizel motora, özel süspansiyon sistemine, iki diferansiyel kilidine ve 3,5 tona kadar ağırlığı çekme gücüne sahip olacak bu zarif canavar ile artık kendimizi dağlara taşlara vurabileceğiz. Üstelik bunu Mercedes kalite ve konforu ile yapacağız. Çıkış fiyatı daha açıklanmayan Mercedes X-Class hakkında detaylı bilgi almak için lütfen web sitesini ziyaret ediniz. Aşağıdaki videosuna da bir göz atın derim.