1900'lü yıllarda İngiliz motosiklet sürücüleri ile başlayan enduro yarışları (dağ yarışları) günümüzde bisikletlerle de icra edilmektedir. Parkurda; kayalık alanların, çok sert iniş ve çıkışların olması Enduro yarışlarını diğerlerinden ayıran en temel özellik olarak duruyor. Bisikletiniz dağı tırmanabilecek, inebilecek ve düz yolda sürat yapabilecek. Uzun lafın kısası teknoloji harikası olacak. Siz Teknolsun takipçilerimiz için ekstrem spor tutkunlarının pahalı oyuncakları Enduro bisikletlerine bir göz atalım dedik.

Bir kaç yıl önce bayan bisikleti üretimine başlayan ve bu konuda yeni bir model olarak 'Liv' i yaratan GIANT  bayanlara verdiği önemi gösterdi. Giant bayanlar için ilk defa Enduro bisiklet üreterek çıtayı yükseltmeye devam ediyor. Erkeklere sunduğu Enduro bisikletleri ile aynı özellikleri taşıyan bayan Enduro bisikletleri iki başlık altında inceleyebiliriz

Hail


3 farklı modeli bulunmaktadır. (Hail advanced, Hail 1 ve Hail 2) Bayanlar için oldukça iddialıdır. Hail advanced 1 ve  Hail advanced 2 Carbon kadro; Hail 1 ve Hail 2 ise alüminyum kadroya sahip. Editörümüzün seçimi olan Hail advanced ile hayallerinizi gerçekleştirmeniz mümkün. 

Beklediğinizden daha hızlı kullanabilirsiniz. En zevkli tarafı ise virajlarda rotanızdan çıkmadan drift yapabilmeniz. Kısacası hızlı, eğlenceli agresif bir kullanım sizi bekliyor. Hail advanced 1'in teknik özelliklerine gelince; kompozit gövde, 15x110mm ön ve 12x148mm aks mesafesi, 160mm esneme payı olan ön ve arka Rock Shox Lyric RCT3 maşa, Deluce RC3 arka amortisör, geniş bir yelpaze sunan SRAM'in yeni 1x12 Eagle vites dişlileri ve 180mm'lik rotorlarla gelen SRAM Guide Ultimate disk fren, 27,5 jant göze çarpıyor.

Pique


Ön ve arka amortisörlerindeki 120mm'lik esneme payı birazcık gezi bisikleti gibi dursa da yokuşa sardığınız zaman bisiklet kendisini gösteriyor. 6 yeni modeli (Pique Advanced 0, Pique Advanced 1, Pique Advanced 2, Pique Advanced SX, Pique 2 ve Pique 3 )bulunan Pique, Hail ile aynı kadroya sahip.Teknik özelliklere gelince, 15x110 mm RockShox RS1 Solo Air maşa, RockShox Deluxe RT3 arka amatisör, SRAM Rise 60 compozit jant, SRAM XX1 Eagle 1x12 vites dişlisi ve SRAM XC Ultimate hidrolik disk fren bizleri karşılıyor.