İster tur bisikletinizle işe gidip gelirken, ister arazi bisikletinizle dağlara yardırırken malzemelerinizi koruyacak bir sırt çantasına muhakkak ihtiyaç duyarsınız. Hele bir de yağmur-çamur, kar-kış sizi zorlama başladıysa, dizüstü bilgisayarınızın kullanılmaz hale gelmesi, uyku tulumunuzun ya da çizimlerinizin sırılsıklam olması tüm iş hayatınızı ya da tatil keyfinizi alt üst edebilir. İşte tam bu noktada sizin su geçirmez, konforlu ve sağlam, süper bir sırt çantasına ihtiyacınız olacak.

Elektronik teçhizatlarınızı koruyacak, öğrenciyseniz kitaplarınızı kuru tutacak, dağcılara ve kampçılara özel, en iyi 8 su geçirmez sırt çantasını teknolsun.com ekibi olarak sizler için araştırdık, basitten karmaşığa doğru sıraladık. Size sadece karar ve para verme işini bıraktık.


OVERBOARD PRO-SPORT
Artısı: Roll-top dizayn (Çantanın boş kalan kısmını katlayıp kapatma imkanı)
Eksisi: Sınırlı sayıda çanta cebi
Aktivite Çantası: Spor salonuna giderken, yağmurlu havada koşarken ya da sahilde/havuzda yüzme keyfi yapmaya karar verdiğinizde kullanabilirsiniz. Sulu ortamlarda kendini zorlamayı seven sporcular için bire bir. Hammaddesi 600D naylon ve PVC olan bu sırt çantasıyla sudan korkmanıza gerek kalmayacak. Dikiş yerleri, maksimum su geçirmezlik için özel bir dikiş tekniği kullanılarak kaynaklanmış. Dış kısmındaki lastikli bölüm ıslanmasında sakınca görmediğiniz malzemelerinizi koymanıza olanak tanırken, çantanızın içi size 20 litrelik kuru alan sunuyor. Çantanın içine cep telefonunuzu ve cüzdanınıza rahatça ulaşabileceğiniz ekstra bir fermuarlı cep daha yapılmış. Sizi terletmeyen örgülü sırt tasarımı, dolgu destekli sırt kayışları ve ekstra bel desteği ve bel kemeriyle günlük bir sırt çantasından çok daha fazlası olabileceğini de kanıtlıyor. 
( Fiyatı: 75 dolar + ) Satın almak için tıklayın.


TIMBUK2 SPIRE
Artısı: Laptop bölmesine arkasında bulunan fermuar gözünden rahat ulaşabilme imkanı
Eksisi: Küçük taşıma kapasitesi
Okul Çantası: Üniversite okumak bitirme tezinizin sağanak yağmurda sırılsıklam olma stresi olmadan da yeteri kadar zor değil mi? Kampüsünüz ne zaman yağmur yağacağını kestiremediğiniz bir coğrafyadaysa ya da bahar mevsiminin değişken ikliminden korumanız gereken önemli ödevleriniz var ise “Spire” tam da size göre. Çantanın içinde 15 inçlik dizüstü bilgisayarınızı ve tabletinizi sabitleyip koyabileceğiniz özel bir bölüm var. Bunun yanı sıra kalemlerinizin, cep telefonunuzun ve diğer ufak tefek çalışma arkadaşlarınızın düzenli olarak durmasını sağlayan ufak tefek bölmeler de yapılmış. Ön taraftaki ekstra göz, gün içinde daha sık ihtiyaç duyabileceğiniz eşyalarınıza rahatça ulaşabilin diye düşünülmüş. Çantamız, U-tipi bisiklet kilitlerinizi koyabileceğiniz özel bir bölmeye bile sahip. 
( Fiyatı: 78 dolar + ) Satın almak için tıklayın.


DRYCASE BASIN
Artısı: Çift yollu hava çıkışı
Eksisi: Derin ana bölme
Çok Yönlü Sporcu Çantası: Doğa yürüyüşü, bisiklet, balıkçılık, su sporları… Hangi spora ilginiz olduğunu bilmem çok zor ama ihtiyacınız olabilecek çantayı biliyorum. Bu çantanın en büyük özelliği çift yollu bir valf yardımıyla şişirip, balıkçı kayığı ya da kanonuzla birlikte yüzmesini sağlayabilmeniz. Dış görünüşü de bir “teknolsun.com erkeği” kadar sert. Çantanın içinde, ana bölümünün yanlarında diğer gereçlerinizi de koyabileceğiniz fermuarlı bir bölüm daha bulunuyor. . Sırtınıza göre rahatça ayarlanıp kol hareketleriniz engellemeyen destekli omuz askıları ve bel kayışıyla hayatın yükünü sizinle paylaşıyor. Birçok fermuarlı cebi ve lastikli dış bölmesi, su şişeniz için yan tarafında bulunan ekstra göz ile tamamlanarak ister karada ister denizde mükemmel bir macera arkadaşı.
( Fiyatı: 90 dolar ) Satın almak için tıklayın.


ORTILIEB VELOCITY
Artısı: Çıkarılabilir iç cep
Eksisi: Hiç dış cebi yok
Bisikletçiler İçin İdeal: Yanlış çanta seçimi sadece bisiklet sürmeyi zorlaştırmaz aynı zamanda hayatınızı da tehlikeye atar. Yol bisikletinizle, vücudunuza tam olarak uyum sağlamayan ve omuz-üstü görüşünüzü engelleyen bir sırt çantasıyla, hele bir de tam iş çıkışı saatinde geziniyorsanız tehlike çanları sizin için çalıyor demektir. Ayarlanabilir kayışlar çantanın omzunuza, sırtınıza ve göğsünüze tam olarak oturarak kaymasını ya da sürtünmesini engelliyor. Dış cepler olası bir hırsızlığı engellemek amacıyla devre dışı bırakılmış. Güzel düşünülmüş bir diğer ayrıntı ise çantanın ön kısmında bulunan, geceleri kalabalık caddelerde yol alırken dikkatsiz sürücülerin sizi daha kolay farkına varmasını sağlayacak bir lamba iliştirme bölmesi. Evden işe giderken ya da dağ bisikletinizle dağa tepeye pedallarken ihtiyaç duyacağınız iç ferahlığını, dizüstü bilgisayarınızı ve kıyafetlerinizi aynı anda koyabileceğiniz 20 litrelik iç hacim ve çıkarılabilen cep fazlasıyla karşılıyor.
( Fiyatı: 115 dolar ) Satın almak için tıklayın.


SEA TO SUMMIT RAPID DRYPACK
Artısı: Uzun ve zorlu doğa yürüyüşleri için konforlu
Eksisi: Ana bölme sadece fermuarlı, ekstra koruma kapşonu yok.
Günübirlik Doğa Yürüyüşlerini Sevenler İçin: Bardaktan boşalırcasına yağan yağmuru göre göre doğa yürüyüşüne başlamazsınız belki ama yürüyüşünüzü Trabzon/Uzungöl Yaylası gibi bir yerde yapıyorsanız, ne olur ne olmaz, siz Rapid Drypack`i alın, öyle koyulun yollara. 420D naylon su geçirmez dış yüzeyi termoplastik üretan kaplamayla güçlendirilerek ekstra su geçirmezlik sağlanmış. Fermuar tokaları paslanmaz ve her türlü zorlamaya dayanıklı 7075 Aircraft alaşımından üretilmiş. Gizli ve mühürlü dikiş yerleri tamamıyla su geçirmez. Çantanın içi malzemelerinizi daha rahat bulabilmeniz için beyaza boyanmış ve 26 litrelik iç hacme sahip. Hava geçirgenliğine sahip omuz askıları terlemeyi engelliyor, göğüs ve bel kemeriyle de tam olarak vücudunuza uyum sağlıyor.
( Fiyatı: 170 dolar ) Satın almak için tıklayın.



LOWPRO DRYZONE 200
Artısı: Yüzebilir
Eksisi: Uzun süreli taşımalar için düşük konfor
Fotoğrafçılara Özel: Gerçek fotoğrafçılar hareketin olduğu yerde bereketin olduğunu bilir. Fırtınanın kalbine doğru bir yürüyüşte ya da Amazon ormanlarının derinliklerinde basılan deklanşörlerin sonucu elbette ki çok farklı olacaktır. Dryzone 200 hem bir fotoğraf makinesi çantası hem de su geçirmez bir sırt çantası. Köpük dolgusu sayesinde DSLR makinenizi ve 5 adete kadar lensinizi çantanızın içinde zarar görmeden taşıyabilir ya da günlük bir sırt çantası olarak diğer eşyalarınız için de kullanabilirsiniz. Sulak bölgelerde fotoğraf çekmeyi seviyorsanız Dryzone 200 sizle beraber yüzmek için can atan mükemmel bir yüzücü. SlipLock özelliği sayesinde bu dibe batmaz güzelliğe bazı ekipman ve aksesuarlar takmanız da mümkün. Çantanın şişkin şekli ve dengesiz tasarımı, maalesef uzun yürüyüşlerde kullanımı olumsuz etkiliyor. 
( Fiyatı: 263 dolar ) Satın almak için tıklayın.


MISSION WORKSHOP VX SANCTION RUCKSACK
Artısı: Çok tarz
Eksisi: Koruyucu desteksiz laptop bölmesi
Dizüstü Bağımlılarına: Dizüstü bilgisayarınızı, sokaklarda alelade bir üniversite öğrencisi gibi taşıyamazsınız! Çünkü siz bir “teknolsun.com erkeği”siniz! Size profosyonel yaşam tarazınızı sokaklara yansıtacak, gösterişli ve kibar aynı zamanda su geçirmez bir çanta lazım: Sanction! 20 litre iç hacmi tüm teknolojik oyuncaklarınızı, tüm iklim şartlarında koruyabilecek bölmelere sahip. Bir Mission Workshop ürünü olan VX, teflon kaplama dış yüzeyiyle, bir şehir beyefendisine “askeri düzeyde” su geçirmezlik sağlıyor. İşlenmiş alüminyum Arkiv kopçaları ve ömür boyu garantisiyle Sanction, bir sırt çantasına yapılabilecek en iyi yatırım gibi gözüküyor. 
( Fiyatı 279 dolar+ ) Satın almak için tıklayın.


PATAGONIA STORMFRONT
Artısı: Kullanımı son derece konforlu
Eksisi: Pahalı
Rafting & Hiking: Çift katman poliüretan naylon destekli 800 *deniye termoplastik poliüretan kaplama dış yüzeye bir de dalgıç kıyafeti fermuarlarıyla bezerseniz karşınıza içine ne koyarsanız koruyabilecek kudrette bir sırt çantası çıkar. Denemesi bedava, yazın Saklıkent`deki rafting randevunuza bu çantayla gidin. Limitlerinizi mi zorlamaya karar verdiniz en yakın tepeye çantanızı alıp çıkın! Yastıklı bel kemeri, destekli omuz askıları, esnek ve rahat göğüs kayışıyla en uzun yürüyüşlerde bile sizi yıpratmaz ve yormaz. 28 litrelik iç hacmi ve mat`ınızı koyabileceğiniz dış bölmesiyle ihtiyaç duyacağınız tüm malzemelerle isterseniz geceyi bile dışarıda geçirebilirsiniz.

*Deniye: Fransızca kökenli, her 9000 metre kumaştaki 1 gram fiber malzeme yoğunluğunu ölçmeye yarayan birim. (800 deniye: Her 9000 metre malzemede 800 metre termoplastik üretan var demektir) 

( Fiyatı: 299 dolar ) Satın almak için tıklayın.