Bir süredir VW'nin bu hippi makinesi konsepti Volkswagen I.D. Buzz haber olarak karşımıza çıkıyor. İkonik Alman otomotiv üreticisi Volkswagen'nin ilk olarak 2015 yılında duyurduğu elektrikli mikrobüs Volkswagen I.D. Buzz'ı gördüğünüzde pek şaşırmamış olabilirsiniz. Bu yılın başlarında da araç üzerinde yapılan güncellemeler ile bir çok mecrada haber oldu. Bu defa ki haberimiz ise Volkswagen I.D. Buzz'ın prototip üretiminin yapıldığı ve dünya çapında otomobil haberciliği yapan kaynakların gerçek şartlarda bu aracı kullandığı bilgisi üzerine olacak.

Üretilen ilk Volkswagen Bus'ın 1950 yılında Amerika'da satışının yapıldığı modeli sadece 30 beygirlik bir güce sahip iken yeni nesil elektrikli versiyonunun tam 396 beygir gücü 111 kWh kapasiteli bataryası ile sunacağı söyleniyor. Modernize edilmiş elektrikli mikrobüs Volkswagen I.D. Buzz'ın 2022 yılında Amerika'da piyasaya sürüleceği ve üçüncü seviye otonom sürüş özelliklerine sahip olacağı haberi bir çok kişiyi şimdiden heyecanlandırmayı başardı. Prototip versiyonunun yaklaşık 435 km'lik bir menzile sahip olduğunu ve 2022'ye kadar geçen sürede gelişen pil teknolojini hesaba katarak menzilin 1000km'ye kadar çıkabileceğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Bugüne kadar üretilen elektrikli araçların sahip olduğu futuristik tasarım izlerini taşısa da, hala maskesinin altındaki eğlenceli yüzünü bizlere hissettirebildiği aşikar. Gaz ve fren pedallarının üzerindeki "pause" ve "play" sembolleri bile insanı gülümsetmeyi başarıyor.

Her ne kadar çok detaylı teknik bilgilere sahip olmasak da, görsellerden anlaşıldığı üzere, araçların oturma grubunu ihtiyacınıza göre ileri ve geri oynatabileceksiniz. Dört tekerden çekiş sisteminin de dahil edileceği söylenen versiyon çeşitliliği hakkında da  elimizde net veriler yok. 

21'inci yüzyılın hippilerinin şimdiden para biriktirmeye başlaması gerektiğini düşünüyoruz. Belli ki yeni trend Volkswagen I.D. Buzz olacak. O süre gelene kadar aracın görselleri ile sizleri baş başa bırakalım.
[post_ads]