Dijital fotoğraf makineleri ve cep telefonlarının kamera özelliklerinin gelişmesiyle birlikte cazibesini kaybeden “şipşak fotoğraf makineleri” yeniden piyasada görülmeye başlayacak gibi. Bu sektörün ilk akla gelen ismi Polaroid, 80. yılına özel olarak ürettiği yeni makinesini Polaroid Pop adıyla CES 2017’de görücüye çıkardı.

20 megapiksel sensör ve 3.97 inç ekrana sahip cihaz hem fotoğraf çekip bunu hafıza kartına kaydetme hem de aynı anda 3x4 inç boyutunda baskı alma imkanı sunuyor. Malumunuz fotoğraf basmak her şeye rağmen hala insanı cezbeden bir şey. Bu kadar gelişmeden sonra baskı işi tarih olmadıysa bundan sonra da olmaz artık.

ZINK Sıfır Mürekkep Teknolojisi sayesinde kartuş ya da mürekkep falan gerektirmiyor. Bu akıl almaz gibi görünen baskı teknolojisinin özeti kâğıt. Baskı yapılan kâğıt bildiğimiz kâğıt değil. Kâğıt üzerindeki renkler kâğıdın üretilme teknolojisinin bir ürünü olarak ortaya çıkıyor yani özetle.

Cihazın bir diğer kullanışlı özelliği de Bluetooth ve Wi-Fi sayesinde cep telefonunuzla çektiğiniz bir fotoğrafı 1dk’dan daha kısa bir sürede Polaroid Pop ile basabiliyorsunuz. Ya da tam tersi; bununla çektiğiniz bir fotoğrafı cep telefonunuza gönderebiliyorsunuz.

2017’nin son çeyreğinde piyasaya çıkacağı duyurulan ürünün fiyatı henüz açıklanmamış. Detaylı bilgi için tıklayınız.