Mart 2019'da, ilk motosikletini piyasaya sürmesinden tam 70 yıl sonra, Ducati ilk elektrikli dağ bisikletini Mig-RR ile tanıttı. Ducati'nin dünyaca ünlü motosikletlerinin sağladığı aynı seviyede performans ve Mig-RR'nin muazzam başarısından sonra, Borgo Panigale markası e-MTB alanına daha da eğildi ve giderek artan sayıda her zamankinden daha yetenekli elektrikli dağ bisikletleri piyasaya sürdü. Bunların en sonuncusu da Ducati Powerstage RR Limited Edition.

En sert ve zorlu arazi koşullarının üstesinden gelebilmesi için sıfırdan tasarlanan Powerstage RR LE, Ducati'nin ilk karbon fiber çerçeveli elektrikli dağ bisikleti ve ayrıca şüphesiz markanın bugüne kadarki en seçkin e-enduro modeli. Karbon fiber ayrıca Powerstage RR LE'nin Renthal gidonlarını ve Crankbrothers Synthesis karbon tekerleklerininde de (Pirelli Scorpion Enduro lastikleriyle birlikte geliyor) kullanılmış. Finite Element Analysis'den yararlanılarak inşa edilen şasi, sırasıyla 180 mm ve 170 mm hareket sağlayan Öhlins RXF38 m.2 hava çatalı ve TTX amortisör ile birlikte geliyor. Elektrik motoru entegre bir 630-Wh Shimano bataryadan da güç alıyor.

Masrafsız bir yaklaşım kullanılarak tasarlanan bu tam karbon çerçeve, Shimano'nun 85Nm'lik tork için yeterli olan ve 12 vitesli bir elektronik SRAM değiştirici ile desteklenen yeni 250 watt'lık EP801 tahrik ünitesine sahip. Durdurma gücü, özelleştirilmiş Ducati Corse kolları ile tamamlanan Braking First marka disk donanımından geliyor. Bisiklet, Aldo Drudi ve Ducati'nin GP23 MotoGP yarışçılarında görülen Centro Stile Ducati'nin özel bir boyasıyla boyanmış olarak geliyor. Diğer öne çıkan özellikler arasında; tümü dahili olarak yönlendirilmiş kablolar, alaşım pedallar, bir SRAM GX Eagle AXS Lunar 12s vites değiştirici, 35 mm özel CNC'li Ducati gövdesi, bir X-Glide 12s 10-50T krank ve bir Fizik selesi bulunuyor.

Dünya çapında sadece 230 adetle sınırlı olacak şekilde üretilmesi planlanan Ducati Powerstage RR Limited Edition elektrikli dağ bisikleti, şu anda 11.990 $ olarak belirlenmiş fiyat etiketiyle satışa sunuluyor. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.