LEGO Technic Peugeot 9X8 24H Le Mans, LEGO'nun yüksek performanslı otomotiv modelleri koleksiyonunun en son üyesi. Peugeot 9X8 dayanıklılık yarışçısının bu 1:10 ölçekli modeli 1.775 parçadan oluşuyor ve 13 cm Y x 50 cm U x 22 cm G ölçülerinde. Le Mans'ta yarışın 100. yılını kutlamak için tasarlandı ve yarış alanındaki en son yenilikleri de atlamamışlar.

LEGO Technic Peugeot 9X8 modelinin en etkileyici yönlerinden biri aslına sadık detaylarıdır. Tam aero-kitli bir gövdeye, çalışan ön ve arka süspansiyonlara, açık ve kapatılabilir kapılara ve çalışan bir direksiyon simidine sahip. Daha da etkileyici olanı, modelin LMdH yarışçısının 671 beygir gücündeki çift turbo hibrit 2,6 litrelik V6 motorunun ortaya monteli kopyası. Modelin arka tekerleklerine bağlı pille beslenen gerçek bir elektrik motoruna da sahip.

LEGO Technic Peugeot 9X8 modeli, gerçekçi detaylarına ek olarak, 9X8'in dikey far kurulumu da dahil olmak üzere çok sayıda karanlıkta parlayan öğeye sahip. Kit, Peugeot ve sponsor logolarıyla birlikte geliyor ve LMdH yarışçının dış görünüm grafiklerini de birebir taşıyor. Model aynı zamanda gerçek kauçuk lastiklerin takılmış olduğu özel jantlara da sahip.

Böyle karmaşık ve çok parçalı setler için geliştirilmiş olan LEGO Builder uygulaması, talimatları düzenli takip etmenin kolay bir yolunu sunuyor. Uygulamayı, modelleri 3B olarak yakınlaştırmak ve döndürmek, setleri kaydetmek, ilerlemeyi izlemek ve yeni yapılar için ilham almak maksadıyla kullanabilirsiniz.

LEGO Technic Peugeot 9X8 modeli, 1 Mayıs 2023 tarihinden itibaren sipariş edilebilir ve fiyatı 200 ABD dolarıdır. Araba tutkunları için mükemmel bir hediye ve sergilenecek koleksiyonluk bir hiper araba modeliyle yaratıcı bir yapı projesi sunuyor.

Sonuç olarak, LEGO Technic Peugeot 9X8 24H Le Mans Hibrit Hiper Araba, yarış tutkunları için en mükemmel koleksiyon parçası olabilir. Aslına sadık ayrıntıları, çalışma özellikleri ve karanlıkta parlayan öğeleri, dayanıklılık yarışlarının ruhunu yakalıyor. Hem LEGO hayranları hem de araba severler için sahip olunması gereken bir şey. Detaylar için buraya tıklayın.