Wayband, görsel veya sesli geri bildirimler yerine nazik titreşimler kullanarak sizi ulaşmak istediğiniz noktaya yönlendiren dokunsal harika bir navigasyon bilekliği. Entegre bir mobil uygulama ile varış noktanızı ayarladıktan sonra tekrar tekrar bakmanız gerekmeden sizi gittiğiniz yere yönlendirmek için hafif titreşimler gönderiyor.

Bu yenilikçi bileklik, gözlerinizi yoldan ayırmanızı veya kaybolmuş ve ne yaptığı hakkında hiçbir fikri olmayan bir turist gibi görünmenizi engellemek için yalnızca titreşim kullanarak sizi varış noktanıza yönlendirebilir. Koşu yaparken, bisiklete binerken, ilk kez gittiğiniz bir şehirde dolaşırken, daha önce hiç bulunmadığınız bir yerde araba kullanırken, herhangi bir ekrana bakma ihtiyacı duymadan Wayband'ın küçük titreşimler ile size gönderdiği geri bildirimlere göre yönünüzü ayarlayabilirsiniz. Bu titreşimlere alıştığınızda, dünyanın neresine giderseniz gidin doğup büyüdüğünüz sokaklarda dolaşıyormuş gibi rahat bir şekilde şehri keşfedebilirsiniz.

Wayband'ın kullandığı bu titreşimli navigasyon sistemi, görme engelli bir kişinin NYC Maratonunu başka hiçbir destek almadan tamamlamasına yardımcı olduğunu da söylemeden geçmeyelim. 

Akıllı navigasyon bilekliği Wayband hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın. Aşağıdaki videoyu da izlemden geçmeyin.