Yollarımızı ve otoyollarımızı elektrikli ve hibrit araçların kullanımını teşvik ederek temizlemeye çalışırken, gezegenimizin henüz çok fazla alternatif çözüm bulunmayan belli bir bölgesi gözden kaçıyor gibi. Belki de en önemlisi olabilecek bu alan, tarım! Hafif e-bisikletleri ve elektrikli mopedleriyle tanınan İsveçli marka, stajyerlerinden birinin (şu anda bu projeyi üretime kadar götürmesi için görevlendirilmiş) yüksek lisans tezine yanıt olarak, tamamen elektrikli bir yardımcı tarım aracı olan CAKE Kibb'i yarattı. 

Mevcut durumda, tarım endüstrisinde yük taşımak ve diğer görevleri yerine getirmek için kullanılan araçlar, yalnızca atmosfere saldıkları zehirli dumanlar için değil, aynı zamanda toprağa sızdırdıkları tehlikeli sıvılar nedeniyle de sera gazı artışına en büyük katkıyı yapan etkenler arasında bulunuyor.

Farklı ATV aksesuarlarıyla uyumlu modüler bir gövdeyle inşa edilen CAKE Kibb, aynı zamanda yarı otonom yeteneğine de sahip. Çiftlikte farklı yerlere yük taşınması gerektiğinde herhangi bir kullanıcıya ihtiyaç duymuyor. Gerektiğinde mobil şarj istasyonu olarak görev yapabilecek bir güç bankası görevi de gören Kibb'in, toprağa minimum zarar vermesi de amaçlanıyor.

Şu anda hala geliştirme aşamasında olan tamamen elektrikli yardımcı tarım aracı CAKE Kibb'in üretimine 2025 yılında başlanması planlanıyor. Konuyu takip etmek ve gelişmelerden haberdar olmak istiyorsanız buraya tıklayın.