Mercedes-AMG yeni GT2 yarış arabasıyla müşteri otomobil serisini genişletti. GT2, 707 beygir güç üreten 4 litrelik çift turbo V8 ile programın 12 yıllık tarihinde özel kişilere sunulan en güçlü müşteri otomobili olarak zirvedeki yerini alıyor. GT2'nin motoru, ağırlık dengesini optimize etmek için arka tekerleklerin üzerine monte edilmiş ve özel vites oranlarına sahip sıralı altı vitesli bir şanzıman tarafından destekleniyor. Motordan şanzımana doğru bir karbon fiber tork borusu uzanıyor ve süspansiyonunda ayarlanabilir yaylar ile devrilme çubukları bulunuyor. Aracın dış kısmı, belirli yarış pistlerinin ihtiyaçlarına göre uyarlanabilen rafine bir aero pakete ve FIA standartlarına göre geliştirilmiş eksiksiz bir güvenlik ekipmanına sahip.

"Mercedes-AMG GT2, başarılı Customer Racing faaliyetlerimizde son yıllarda edindiğimiz tüm deneyimimizi bünyesinde barındırıyor. Kanıtlanmış GT3 ve GT4 özelliklerinin yanı sıra, GT2 için özel olarak geliştirilmiş tamamen yeni yarış teknolojilerini de entegre ettik. Sonuç, bugüne kadar ürettiğimiz en güçlü onaylı yarış arabası oldu. Mercedes-AMG GT2 yeni bir hız aralığına giriyor. Üstelik her hafta sonu yarışmayan centilmen sürücülerin de bu muazzam gücü her zaman hakim ve güvenli bir şekilde kontrol edebilmesini sağladık. Gelişmekte olan bu segmentteki müşteri ekipleri için maksimum destek faaliyetlerimizin yanı sıra artık birinci sınıf bir ürün sunabildiğimiz için gerçekten mutluyum.”
Mercedes-AMG Müşteri Yarışı Başkanı Stefan Wendl

Şirketin Almanya, Affalterbach'taki genel merkezi aracılığıyla doğrudan satış modeliyle potansiyel müşteileri ile buluşacak olan 2023 Mercedes-AMG GT2, önümüzdeki yılın başlarında satışa çıkacak. GT2'nin fiyatlandırması ve teslimat süresi daha ileri bir tarihte açıklanacak. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.