Volvo, geçtiğimiz günlerde, Stockholm şehir merkezinde XC90'ın halefini dünyaya tanıttı. 483 km menzile ve 80.000 doların altında bir başlangıç ​​fiyatına sahip olan elektrikli yeni amiral gemisi çarpıcı Volvo EX90'ı selamlıyoruz. Bu elektrikli ve yedi koltuklu SUV sadece bir araba değil. Google, Qualcomm, Luminar, Nvidia ve daha birçok tedarikçiden temin edilmiş bir dizi yüksek teknolojiye sahip, tekerlekli ve son derece gelişmiş bir bilgisayar. 496 beygir güç ve 910 Newton-metre anlık tork değerine sahip devasa bir 111 kWh bataryası bulunuyor. Volvo'nun iddiasına göre, bataryası yaklaşık 30 dakikada yüzde 10'dan yüzde 80 doluluk oranına ulaşabiliyor.

Volvo EX90'ın içindeki 14,5 inçlik orta ekran, Google'ın 5G bağlantısıyla sunulan en gelişmiş bilgi-eğlence sistemlerinden biri. Volvo EX90, kablosuz Apple CarPlay veya Android Auto ile de uyumlu olacak. Aynı zamanda, kabin boyunca etkileyici ses için 25 hoparlöre sahip referans kalitesinde Bowers & Wilkins ses sistemi ile teslim edilecek olan Dolby Atmos'a sahip ilk Volvo otomobil olacağı belirtiliyor.

Volvo, bu yeni aracı ile birlikte telefon anahtarı teknolojisini de sunuyor, yani anahtarınızı evde bırakıp cep telefonunuzla arabanızın kilidini kolayca açabilirsiniz. Evinizdeki rahat koltuğunuzda uzanmışken Volvo EX90'ınızın kapılarını kilitleyebilir, ısıtma veya soğutma için klimasını çalıştırabilir veya batarya doluluk seviyesini anında öğrenebilirsiniz. Yeni nesil bu harika SUV hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın.