Dubai'nin özellikle son yıllarda, büyük ve savurgan yatırımlara pek yabancı değil. Şehrin kendi adını taşıyan alışveriş merkezi, ilk kez 2008'de açıldığında dünyanın en büyüğüydü (şu anda İran Alışveriş Merkezi'nden sonra ikinci büyük) ve Dubai Fountain, dünyadaki en kapsamlı koreografiye sahip su sistemi olarak biliniyor. Ve tabii ki, 2010 yılında hizmete açılan Burj Khalifa, gökyüzünü 828 metrelik bir yükseklikte delip geçerek, şimdiye kadar yapılmış en yüksek bina ve insan yapımı olarak kayıtlara geçti.

Şimdi ise, inşa edilmesi 5 milyar dolara mal olacak, toplam 224 metre yüksekliğinde (198 metresi ay küresinin kendisi olacak) ay temalı bir tatil yeri olacak MOON isimli yeni bir  otel açılması planlanıyor. Kanadalı mimarlık şirketi Moon World Resorts Inc. tarafından yönetilen MOON, esasen, gerçek Ay'da tam işlevli bir tatil beldesini ziyaret etmenin varsayımsal bir deneyimini simüle edecek. Her biri son teknoloji su ve hava temizleme teknolojilerine sahip ve farklı deneyimleri simüle etmenizi sağlayan "Evrene Açılan Pencereler" de dahil olmak üzere toplam 4.000 lüks süit ve 144 özel konut ile donatılacak.

Tesiste ayrıca bir kongre merkezi, büyük bir spa alanı, restoranlar, butik mağazalar, gösteri tiyatrosu, kumarhane ve merkezinde dev bir uzay gemisi bulunan uzay temalı, çok seviyeli bir Global Meeting Place salonu yer alacak. MOON'un öne çıkan özelliklerinden biri de 122 metre yükseklikte olan, hiper hızlı bir mekik aracılığıyla erişilebilen ve yürüyerek veya bir ay aracıyla keşif yapabileceğiniz yapay "ay yüzeyi". Burada tam olarak fonksiyonel ve işleyen durumda bir Ay Kolonisi yer alacak. Gerek gidiş şekli gerekse orada yapılacak yürüyüş gerçekten harika bir deneyim olacaktır.

MOON'un önümüzdeki 48 ay içinde Dubai'de inşa edilmesi bekleniyor. Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya'da inşa edilecek olan versiyonları için mimarlık şirketinin gelecek planları yaptığını da öğrendik.

Uzay turizminin oldukça sık konuşulduğu ve bu konuda birçok çalışmanın yapıldığı bir dönemdeyiz. Şu bir gerçek ki herkesin bu uzay maceralarına erişimi mümkün değil ve olmayacak. Durum böyleyken, Dünya üzerinde bir aya yolculuk deneyimi yaşamanın en makul ve bütçe dostu yöntemi MOON olabilir. Daha fazla bilgi almak isterseniz buraya tıklayın. Aşağıdaki video, yapının genel hatlarının nasıl olacağı ile ilgili size fikir verecektir.